Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Senaste inläggen

Av Anna - 6 maj 2014 17:46

 

... eller Creme Ninon au gingembre et crème de chèvre, vilket ju låter betydligt flashigare. Hur som helst är det en otroligt och god snabbfixad middag full med järn, antioxidanter och andra nyttigheter. Å längre än en kvart tar det inte att få maten på bordet!

 

Creme Ninon

4 port

 

1 liten gul lök

600g frysta gröna ärtor

2 buljongtärningar

7 dl vatten

2 dl vipsgärdde

1 dl vit mousserande vin (kan uteslutas)

4 cm färsk ingefära

salt och peppar

 

Skala och hacka löken. Riv ingefäran. Koka upp vattnet och buljongen. Lägg ner löken och ärtorna och låt koka under lock i ca 5 min. Mixa soppan slät med grädden. Lägg i den rivna ingefäran. Låt koka upp och smaka av med salt. Häll i det mousserande vinet precis innan servering.

Servera med bröd och en getostkräm ( getost blandat med kesella/creme fraiche)

 

 

 

ANNONS
Av Anna - 5 maj 2014 16:30

Min älskade lille son verkar ha ärvt mitt intresse för friluftsliv! Under gårdagens tur till Närsholmen med promenad i blåsten och lunch ute i det fria fyrade han av leende efter leende. Vi får ta och boka in fjällvandring tillsammans när han blir lite äldre.



ANNONS
Av Anna - 4 maj 2014 11:54

   

   

Våren är här och med den kanske också den stundande sommarsemestern ska planeras. Här på ön håller vi som bäst på att iordningställa vårt guesthouse inför sommarens alla gäster och besökare. Vårt trivsamma ooch familjevänliga boende ligger på sydöstra Gotland och är en perfekt utgångspunkt för en mysig semester på vår vackra ö.


Men för dig som hellre semestrar i vackra Visby kan jag tipsa som att vi under sommarveckorna hyr ut vår lägenhet i Visby. Den ligger mycket centralt bara ett stenkast från Östercentrum och ringmuren. Lägenheten har ett stort, välutrustat kök med sittplats, badrum med dusch och kombinerat sovrum/vardagsrum med resårsängar. Utanför lägenheten finns en trevlig trädgård för frukost i det gröna. Avskilt läge men ändå nära innerstaden. Lägenheten uthyres till skötsamma medelålderspar eller par med spädbarn. Max två vuxna i lägenheten. Bytesdag på lördag och lägenheten finns ledig vecka 28,29, samt 31. Pris 4500kr/veckan.

 

Gotland och Visby har så mycket att erbjuda. Strosa i rosenklädda gränder, promenera i solnedgången på strandpromenad, ta en glass i hamnen,  dricka en kall öl på en mysig uteservering, beundra den fantastiska ringmuren, njuta blomsterprakten i botaniska trädgården eller bara ha av lite avkopplande härlig semester. Besök raukarna på Fårö, bada på långgrunda strandstränder, fynda bland loppisar, besöka keramiker och utställningar, mumsa på nyrökt fisk i ett mysigt fiskeläge, beundra utsikten på Högklint, uppleva medeltiden på ett Tornerspel, ljumma sommarnätter, solnedgångar vid stranden, glass i stora lass eller en avkopplande bok skuggan under ett murgrönsbeklätt träd!


För er som ännu inte besökt Gotland säger jag bara... Gör det!!!!

 

Detta får bli mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild!

 

Av Anna - 1 maj 2014 15:16

 

Välkommen härliga vår och välkommen rabarbertider! I år har jag faktiskt egna rabarber i trädgården men i väntan på att de ska växa till sig fick det bli i ICA:s rabarber till valborgsefterrätten! En knäckig rabarberpaj med vit choklad och mandel. Söt, syrligt, krispigt och lent i en suberb kombination.'


Knäckig rabarberpaj med vit choklad,

ca 6-8bitar

 

500 g rabarber
2,5 dl havregryn
  1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker

50g mandelspån

50g vit choklad
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap


Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i ugnssäker form. Hacka chokladen grovt och strö den över rabarberna.  Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljvisp

 

 

mat · recept
Av Anna - 27 april 2014 09:08

Nu är hon på plats här hemma! Underbart snygga och praktiska Lisel från det stora blågula varuhuset. Perfekt nu när Elmer börjat äta barnmat med stor aptit.


Av Anna - 27 april 2014 09:00

 

Vi har nyligen introducerat fast föda för Elmer. Han har visat sig vara en matglad kille som uppskattat allt han fått smaka på. Morot, palsternacka, jordärtskocka, potatis, banan, päron, kiwi, potatis, lax och mango har han slukat med glädje. Jag tycker det är viktigt att veta jag stoppar i honom och därför har jag gjort den mest av barnmaten själv. Visserligen är det ju smidigt med färdiga burkar men hur svårt är det egentligen att mosa en banan eller göra morotspuré. Dessutom slipper man onödiga konservingsmedel och tillsatser. Sen är det ju väldigt mycket billigare att göra egen mat också.


För er som gör egen barnmat vill jag återigen slå ett slag för Barnmatsburkens suveräna silikonformar. Jag tycker det är supersmidigt att göra en laddning puré, portionera ut i formarna, frysa in och sedan trycka ut matpuckarna och förvara dem i plastpåsar i frysen. De är enkla att ta fram, lagom stora och smidiga att ta med eftersom de är anpassade att gå ner i gamla barnmatsburkar i glas. Formarna finns i två olika storlekar, 25ml och 50ml, vilket också gör det enkelt att kombinera ihop en lagom stor måltid allt eftersom barnet växer och matintresset ökar. Formarna är dessutom fria från både BPA och ftalater vilket kanske inte islådorna som ofta används är.

barnmatsburken.se finns också massvis med enkla och åldersanpassade barnmatsrecept. Heja barnmatsburken säger jag och slår ett slag för hemlagat! Här nedan kommer ett recept på Elmers favoritpuré



Mammas mumsiga jordärts- och potatispuré

 Ca 2,5dl Lagom att fylla en smakportionsform med


3 små jordärtskockor

2 små potatisar

3 dl vatten

2 tsk rapsolja


Skala jordärtskockorna och potatisen och dela i mindre bitar.  Lägg bitarna direkt i kokande, osaltat vatten. Koka mjuk i ca 5-10 min. Häll av kokvattnet, spar lite. Mixa med mixerstav eller gaffel och späd med 1-2 msk av kokvattnet. Tillsätt 1-2 tsk rapsolja.


Detta färgglada inlägg för bli mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild!


Av Anna - 21 april 2014 12:50

  För ett par somrar sedan köpte jag ett gäng virkade dukar på en loppis. Tanken var att göra en lampa liknande dem som jag gjort med pappersnöre men dukarna visade sig vara för tjocka och lampan höll inte formen. Häromdagen kliade det dock i pysselfingrarna och dukarna fick nytt liv med den gamla metoden sockerstärkningen.


Jag kokade helt enkelt en sockerlösning med 1 del vatten och 1 del socker. När lösningen svalnat något doppade jag ner de virkade dukar och lät den suga upp lösningen. Därefter placerade jag duken över uppochnervända krukor och sedan fick de stå och torka i ca 2 dagar. Nu har jag 3 vackra och hållbara skålar eller blomkrukor till altanen i sommar!

DIY · Lampor · Pyssel
Av Anna - 15 april 2014 17:27

         

I dagens tidningsbilaga här på ön finns ett stort bildreportage från vårt hem. Det är alltid lika roligt att se hur reportage och artiklar blir i tryck! Reportaget finns att se på nätet för er som är nyfikna! Inte mindre än 18 bilder från vårt hem bjuds det på! Här är några av dem men för att se reportaget och bilderna i sin helhet! Kika in här:

Tack Eva HC Nyström för fina bilder och ett trevligt besök!

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017
>>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se