Direktlänk till inlägg 23 juni 2011
Sill hör midsommar till! Här bjuder jag på två nya sillvarianter väl värda att testa under morgondagen. Mina burkar har jag precis ställt in i kylen så att de får stå till sig till. Fläderblomssillen smakar härligt somrigt med lite citron och lime men björnbärsillen är min absoluta favorit. Jag åt den första gången på Kebnekaise fjällstation och det var så gott att jag frågade kocken om receptet.
Fläderblomssill 10port vid buffé
1 brk inläggningsfiléer
1/2 dl ättikssprit
1 dl socker
1,5dl vatten
6 fläderblomsklasar
10 vitpepparkorn
1 liten gul knipplök
skalet från en citron
skalet från en lime
Koka en 1-2-3lag med ättikan,sockret och vattnet. När lagen är klar (sockret löst sig) så stoppa ner de lätt mortlade vitpepparkornen samt fläderblomsklasarna. Låt lagen svalna ett. Under tiden skär du fileérna i bitar och skivar löken. Varva lök, sill, citrusskal i en glasburk. Häll över den avsvalnade lagen och låt stå i kylen ett dygn innan servering.
Björnsbärssill 10port vid buffé
1 brk inläggningsfiléer
1/2 dl ättikssprit
1 dl socker
1,5dl vatten
2 kanelstänger
ca 3-4dl frysta björnbär/blåbär
Koka en 1-2-3 men låt kanelstängerna koka med. Låt lagen svlna och varva under tiden bär och sillbitar i en glasburk. Häll över den avsvalnade lageoch låt burken stå i kylen ca ett dygn innan servering!
Glad midsommar!
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 |
30 | ||||||
|
Klicka HÄR