Senaste inläggen
Promenad utefter vackra ekstakusten med karlsöarna i bakgrunden. Underbart!
I norra delarna av vårt vackra land kommer man säkerligen njuta av snö och vintervädret ett par månader till. Jag minns med förtjusning den härliga vårvintern som inföll sådär i mitten på april med värmande vårsol i skidspåren eller på skoterturen. Här på ön börjar det dock kännas riktigt vårigt igen, nu när alla snö smält bort. Syreenn har redan gått i knopp och viskar om våren och sommaren som komma skall!
För fler söndagsbilder kika in på Fabriken!
När jag visade vår lilla fönsterkupa med det blå skåpet i ett inlägg från några veckor sedan var det många gillade vad de såg och hade funderingar om skåpet.
Vi har faktiskt fått det som en inflyttningspresent från Joakims föräldrar och det finns en ganska rolig historia om skåpet. Det hittades nämligen slängt på en återvinningstation efter lite övertalning av personalen fick Joakims föräldrar motvilligt ta med det hem. Skåpet var då träfärgat och de frågade oss vilken färg vi vill ha det i. Vi var snabbt överrens om att det vore fint i grått och bad dem göra ordning det och måla det i en ljusgrå nyans. När vi sedan i samband med Joakims 30årsdag och vår inflyttning i huset skulle få ta emot skåpet blev vi minst sagt förvånande när skåpet stod där målat i ljusblått! Jag måste erkänna att jag inte var direkt överförtjust och vi har länge tyckt att skåpet varit svårplacerat. Under de första åren stod det nere i vårat café och innehöll extra porslin. Men när vi gjort ordning hallen förra våren kom vi så plötsligt på att det blå skåpet skulle passa alldeles perfekt där mot de putsade väggarna. Numera är det en av mina absoluta favoritmöbler! Så det kan gå! Den fula ankungen blev en fin svan.
som en en
Idag är det den sista janauri och Fabrikens tema är just en moodbooard över månaden som snart är till ända. För mig innebär januari alltid en nystart. Ut med det gamla och in med det nya. Jag rensar gärna bort och säljer onödiga prylar, byter ut julens blommor mot krispiga tulpaner och knoppande grenar. Jag frossar i C-vitaminrika frukter som piggar upp i vintermörkret och bidrar till att hålla vinterförkylningarna borta. Det blir nya tag med träningen efter alltför mycket gott under julen. Och, sist men inte minst öppnar vi upp bokningen för sommarsäsongen på vårt Guesthouse här på ön.
För fler januarimoodboards kika in på Fabriken.
Köpta hamburgare och halvfabrikat i alla ära. Men inget går liksom upp mot hemgjorda och smakrika vegoburgare. Perfekt att servera med egenjorda hamburgerbröd och goda tillbehör eller varför inte en matvetesallad, klyftpotatis eller råris. Här är vårt favvorecept..
Bästa vegoburgarna
4port
3msk olivolja
1 hackad stor gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
400g kikärtor på burk, sköljda och avrunna
100g linser på burk, sköljda och avrunna
1 msk tahinipasta
2 msk hackad persilja
1 uppvispat ägg
50g ströbröd
100g smakrik riven ost
100g fetaosts
Stek den hackade löken lätt i en stekpanna. Lägg i vitlöken, spiskummin och låt fräsa ytterligare några sekunder. Lägg kikärtorna och linserna i en matberedare och kör tills det är grovhackat. Ha i lökblandningen,tahinipastan och persiljan och kör igen tills blir en slät röra. Vänd försiktigt ner ägget, ströbrödet och osten. Salta och peppra. Forma därefter till hamburgerbiffar och vänd dem i lite vetemjöl. Stek på medelvärme tills de är gyllenbruna på båda sidor!
Jag räknar mig sannerligen inte till skaran som har gröna fingrar och gillar att påta i trädgården. Den mest lättskötta blomman brukar vissna ihop, eller vattnas ihjäl efter en tid i mitt sällskap. Så att jag vågade mig på att köpa ett litet citrusträd i form av en kalamondin och att den dessutom överlevt i snart 8 månader måste vara något slags rekord. Nu under vintern har den fått stå svalt och ljust och jag har duschat den med vatten då och då, vilket den verkar ha mått ganska bra av fram tills nu. Det är nämligen så att den börjat tappa sina blad och ser ganska gänglig ut. Så min fråga till er är helt enkelt om ni vet vad jag ska göra för att den ska piggna till igen?
Jag är tacksam för alla er tips!
Vintern och kylan håller fortsatt sitt grepp om vårt avlånga land. Så soppor, grytor och andra varma rätter lockar oss fortfarande. Sportlov innebär pasta och bra matsäcksmat och till alla hjärtans dag vill man kanske lyxa till det lite extra, i vårt fall med världens godaste vegetariska hambugare. Här kommer vår vegetariska månadsmeny för februari.
Vegetarisk månadsmeny för februari
Kokosdal med linser och grönsaker
Burgare med linser, kikärtor, cheddar och lök
Vinterminestrone
Rostade grönsaker med misodressing
Broccolisoppa med svampquesadilla
Pasta med ärtpesto och bönor
Vegetarisk lasagne
Vegetarisk tacos
Linsröra bombay i pitabröd
Aubergine och zucchinigratäng
Tomatsoppa med risoni
Gul och grön zucchinipasta
Vintergryta med rotfrukter
Ugnsbakade sötpotatisklyftor med chutneyyoughurt och smörfräst bladspenat
Kikärtsgryta med äpple och tranbär
Ingefärstofu med morotsnudlar
Lite skön söndagsfeeling med denna sköna låt som går på repeat just nu.. Passenger med Let her go!
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|
Klicka HÄR