Direktlänk till inlägg 24 maj 2011
Eftersom jag fått en del förfrågningar kring hamburgerbröden tänkte jag dela med av det fantastiska receptet. Bröden blir fluffiga, saftiga och ofantligt goda. Dessutom är nyttigare än köpesbröden som är fullproppade med konserveringsmedel. Gör gärna dubbel sats så kan de frysas in och tas fram på sommarens grillfester.
Det här behöver du för 8 hamburgerbröd:
250g vatten
50g mjölk
10g jäst
35g strösocker
2,5msk rumstempererat smör
525g vetemjöl
7,5g salt
Värm vatten och mjölk tills det är fingervarmt och rör ut jästen i vätskan. Bland mjöl, salt, socker och smula ner smöret. Blanda ner degvätskan i mjölet och knåda eller kör i assistent i ca 8 – 10 minuter. Degen är ganska kladdig men det ska den vara. Täck över degen och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1h.
Stjälp upp degen på ett bord och dela den i 8 lika stora delar, ca 115 – 120g st. Forma varje del till en boll som du lägger på en bakplåtspapperförsedd plåt och plattar till lite. Låt jäsa till dubbel storlek igen.
Pensla bröden med lite matolja blandat med vatten och strö över lite sesamfrön. Låt torka några minuter. Sätt in plåten i en 200 grader varm ugn i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|
Klicka HÄR