Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Senaste inläggen

Av Anna - 17 februari 2013 14:31

Att rött är en favoritfärg här hemma är ju ingen nyhet. Så när den rostfria elvispen gick sönder i höstas visste jag precis vad jag skulle önska mig. Elvispen från OBH Nordicas Chilliserie har nu hittat hem till vårt röda kök. Tack för den fina presenten!


 

Av Anna - 16 februari 2013 11:31


 

I början av juni är det traditionsenligts dags för vår lilla arbetshelg här på ön, kallad Löyd pa ladingen. Det är gotländska och betyder "Folk på vårkanten", vilket är precis vad det handlar om. Vi bjuder ner släkt och vänner till oss och erbjuder mat, boende och lite trevligheter mot att de ställer upp med sin arbetskraft. För ju fler man är ju lättare och fortare går ju som bekant arbetet. Att det dessutom blir extra trevligt är en bonus. Under våra tre tidigare Löyd pa ladingen har vi hunnit med att måla staket, måla paviljongsbyggnaden, måla fönsterfoder, tvätta fasader, rensa runt grunden och dessutom haft himlans skoj. Det har blivit besök i fina raukområden, promenader längs vackra stränder, citypuls i Visby och en försmak av den härliga gotländska sommaren.


I sommar äger Löyd pa ladingen rum 7-9juni och för några dagar sen skickade vi ut årets inbjudan. Vi ser framemot några härliga dagar i början av sommaren och hoppas på många glada deltagare.


Här kommer lite bilder tidigare års Löyd pa ladingen:

       

 



Av Anna - 14 februari 2013 15:15

    

Så här på Alla hjärtans dag har Fabriken återigen färgtema och vad passar då egentligen bättre än att visa kärlekens färg, röd. Det är en färg som jag verkligen gillar och som återfinns som en röd tråd i nästan alla delar av vårat hem.  Röda sängkläder, röda krukor, röda lampor, röda köksprylar, röda mattor och rött porslin. Dessutom var vi djärva och satte in ett helrött kök från IKEA. Många var tveksamma och avrådde oss men som vi fullkomligt älskar Rött är varmt, uppiggande och energigivande. Rött är rätt med andra ord!


För fler härliga färgtemainlägg, kika in på Fabriken.

Av Anna - 11 februari 2013 20:24

    

Imorgon är det fettisdagen och många av oss kommer säkerligen äta en semla eller två. Om du vill överraska med egna semlor och inte riktigt har tid med jäsdegar så är dessa semmelcupcakes ett bra alternativ. Lagom stora och med en riktigt mycket kardemummasmak. Vill du göra egen fyllning hittar du mitt recept på semmelfyllning här.


SEMMELCUPCAKES

15 stora eller 20 mindre
3 ägg
2,5dl socker
75 g smör
3/4 dl mjölk
3dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk  stött kardemumma malen.


Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll på mjölken. Rör ner i äggsmeten tillsammans med de torra ingredienserna. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 200 grader ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler.  Vispa grädde. Skär en trekntig bit ur toppen på varje muffins och fyll med mandelmassa. Spritsa på grädde och lägg tillbaka ”locket” sikta över florsocker och njut.

Lycka till!


Å nej, detta har inte blivit en bakblogg men just nu händer inte mycket på renoveringsfronten härhemma!


Av Anna - 10 februari 2013 14:08

Det har inte blivit många knop gjorda denna söndag. Om man bortser från att momsdeklarationen ligger färdig att postas och bokföringen är klar. I år vill jag inte vara ute i sista minuten igen. För fler söndagsbilder kika in på Fabriken

Av Anna - 9 februari 2013 17:31

 

Blev lite extra glad när jag läste en av kommentarerna i veckan och såg att jag fått ett en fin bloggutmärkelse från härliga Fru Vallmo. Hennes blogg har jag följt länge och jag gillar hennes sätt att skriva, hennes positiva syn på livet och hennes kreativa anda. Har du inte redan kikat in på hennes blogg så gör det.


Med den fina utmärkelsen följer också uppdraget att skicka den vidare till fem bloggar med färre än 200 följare. Här kommer bloggarna som jag tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet:


En Renlings förundran

Från lägenhet till hus

Villa Haga

Forsstugan

Hemma på Ekbacken


Tack snälla Fru Vallmo för dina fina ord om min blogg!



 



Av Anna - 7 februari 2013 19:49

Det är tema återbruk på Fabriken denna torsdag! Ett tema som ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag verkligen gillar att skapa nytt av gammalt. Med lite färg, tapetrester och tyg kan man komma långt i förvandlingen av gamla grejer. Tre björkslanor kan bli till en fin lampa, en gammal stol blir som ny med lite färg och tyg, gamla ljusstumpar kan bli doftande ljus på nytt och överblivna tapetrester kan bli till fina cupcakeswrappers.

   


Men sänggaveln är en skapelse som jag är lite extra stolt över. Det är en gammal lastpall som vi fick med när sängarna levererades och som jag målat i vitt och sedan piffat upp ytterligare genom att skruva på två väggskåp. As simple as that. Jag tycker den är riktigt fin men frågar ni Joakim vill han nog helst elda upp min kreation.


Väggskåpen heter FÖRHÖJA och kommer från IKEA. Likaså gör de nätta lamporna JANSJÖ och tygveporna ANNO UNNI. Kuddfodralen med hjorten på kommer från Åhlens, vaserna från Höganäs keramik och ljuslyktan från Iittala.


För fler kreativa skapelser kika in på Fabriken.

Av Anna - 5 februari 2013 18:40

Jag är egentligen inget stort fan av choklad men denna kaka är nästintill beroendeframkallande. Mäktigt chokladig och med en krämig härlig kolatopping ovanpå. Något att baka till Alla hjärtans dag kanske?


 

Krämig chokladkaka med kolatopping

150 g smör

150 g mörk choklad, 70%

3 st ägg

3 dl socker

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

ströbröd

1 burk  sötad kondenserad mjölk

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull.

Hacka chokladen och blanda ner i smöret. Rör till en slät kräm. Ta den från plattan men låt den stå så varmt att den inte stelnar.

Knäck äggen i en bunke och vispa ned socker med elvisp. Ta lite i taget, vispa det fluffigt, Häll sedan i mjölet, blandat med bakpulvret. Vispa. Vänd sedan försiktigt ned chokkladkrämen i smeten med en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad springform, grädda i ca 40 minuter.

Under tiden gör du ordning kolakrämen genom att hälla den kondenserade mjölken i en kastrull och koka under omrörning på svag värme i 10 minuter. Krämen ska tjockna.

Låt kakan svalna. Stjälp upp på ett fat och bred på mjölkkrämen.
 Servera med vispad grädde och lite syrliga bär!



Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020
>>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards