Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under november 2012

Av Anna - 15 november 2012 22:50

 

Tiden är knapp idag! Men eftersom Fabriken har tema mattor och kuddar idag vill jag ändå passa på att hylla den fantastiska trasmattan! Gammeldags, hemtrevlig, lättskött, trendig, miljövänlig och sist men inte minst förbannat snygg. I love it!


Av Anna - 13 november 2012 21:30

... är en fråga som vållat stora debatter hos min familj inför den stundande julen! Visst är det roligt att både ge och få paket men samtidigt kan juklappsshoppandet ge prestationsångest i jakten på de perfekta presenterna. Eftersom vi alla är vuxna har vi därför beslutat att testa på en ny variant detta år. Alla köper en present för max 150kr på temat L. N Att det blev just temat L beror på att vårat efternamn börjar på just L.


När julafton sedan stundar drar vi lott och den vars namn så dyker upp på lotten får välja ett paket ur högen. Paketet öppnas och en ny lott dras. Den vars namn som nu står på lotten får då välja ett nytt paket, öppna det och välja mellan att behålla det eller byta mot någon av de redan öppnade presenterna. Detta fortgår tills alla fått varsin present.


Utöver detta har vi beslutat att göra något tillsammans i mellandagar. En dag på spa, en ridtur, en middag, bio eller något i den stilen. Ett bra beslut tycker jag och att hitta något fint på L lär inte bli något problem. Här är ett litet urval på temat L Logo 88x31 som  har mycket fint och prisvärt tycker jag.

 

 

Hur gör ni med julklappar i er släkt?




Av Anna - 12 november 2012 20:16

 

Jag är ju en riktig pysselfröken, i dubbel bemärkelse. Förrutom att jag gärna grejar hemma smyger jag dessutom gärna in ett och annat pyssel på kemilabbarna med eleverna i skolan. Något som verkligen brukar gå hem bland barnen är att göra egna badbomber. De tycker det är fantastiskt roligt när det fräser, bubblar och doftar gott. Att göra egna badbomber är enkelt, roligt och sen blir det ju också en fin present att ge bort. Ett extra plus för att det bara behövs kemikalier som finns hemma eller kan köpas på närmaste affär. Det här är mitt bästa badbombsrecept:

Bubblande badbomber

ca 20st mindre

 

0,6 dl citronsyra (finns bland kryddorna)

1,2 dl bakpulver

0,8 dl majsstärkelse

0,3 dl strösocker

Några droppar karamellfärg

8-10 droppar parymolja blandat i 1 msk vatten

 

Rör ihop citronsyra, bakpulver och majsstärkelse i en skål. För bästa resultat ska detta mixas ordentligt men har man ingen mixer går det lika bra utan. Blanda sedan ner sockret.

Droppa försiktig ner parfymoljan och vattnet tills du kan packa blandningen med händerna. Blir det för mycket vatten så tillsätt mer bakpulver och citronsyra. Droppa sedan försiktning ner karamellfärgen tills du får önskad färg och blandning torkar slå blanda i lite vatten igen, Forma bollar med händerna eller tryck ner blandningen i isformar. Låt torka över natten och tryck sedan ur dem ur formarna. Förvara torrt i till exempel en glasburk.

DIY · Pyssel
Av Anna - 11 november 2012 17:03

 

Nu jag precis vinkat adjö till lillbrorsan och hans tjej som lämnade ön med sitt nyförvärv Vincent! Så himlans söt!  Det är nåt visst med kattungar!


Tack Emil, Josefin och lille Vincent för en trevlig helg!

Av Anna - 11 november 2012 09:02

 

När Joakim förra sommaren åkte iväg för köpa en bäddsoffa via en tidningsannons kom han hem både soffan och ett dussin gamla stolar. Jag kan väl erkänna att jag inte var direkt övertjust trots att han köpt alla tolv för 150kr. Vi hade ju redan stolar till köksbordet och jag tyckte inte att dessa passade i vår ganska moderna köksmiljö. Skulle gissa att det är från 40-50 talet, eller vad tror ni?


Stolarna var visserligen hela och i fint skick men färgen var avskavd och de klädda dynorna söndertrasade. Det skulle alltså krävas en del jobb för att få dem i brukbart skick. De stod orörda i nästan ett år innan jag i somras fick för mig att göra ordning två dem. De återfinns numera i sovrummet och fungerar som klädhängare. Jag har målat stolarna med vitt och grå lackfärg och gjort en ny dyna som jag klätt in med tyget CECILIA. Tapetseraryrket verkar pilligt men ganska roligt :)


För fler spännande söndagsbilder, kika in på Fabriken.

Av Anna - 10 november 2012 08:11

 

I slutet av sommaren fick jag en idé att försöka mig på att måla björkstammar på väggen upp i trappen. Där har det tidigare varit en smutsig mintgrön färg som inte tilltalade mig alls. Jag tejpade till tusen och målade vita stammar men blev aldrig inte riktigt nöjd med resultatet. Stammarna försvann liksom i den gröna färgen och det blev inte alls den effekt jag tänkt mig. Väggarna i trappan har sedan stått helt orörda i flera månader men i onsdagskväll bestämde vi oss för att måla med en mörkare färg mellan stammarna. Det blev alltså till att tejpa om allt igen och sedan rolla på med en en grålila färg som heter storm. Joakim muttrade över att jag aldrig kan göra saker i rätt ordning men att resultatet blev bättre är vi både överrens om. Kontrasten mellan det vita och det mörka göra att stammarna framträder bättre och det passar bra till den grå trappan.


Igår kom min lillebror och hans flickvän på besök till ön. De ska hämta hem en liten kattunge idag och sen ska vi ge oss ut på en långpromenad i det fina höstvädret.

Ha en fin lördag!

Av Anna - 7 november 2012 21:02

Det är sovrumstema hos Fabriken idag. Ett sovrum som ska vara rofyllt, lugnt och harmoniskt och utan alltför mycket prylar och möbler, om ni frågar mig. Jag vill ha ett avskalat rum med plats för vila och reakration.  Nu var det ju inte alltför längesedan jag visade nya bilder på just detta rum men här kommer i allafall en liten bildkavalkad från förr till nu. Vårt nuvarande sovrum är inrymt i skolans gamla bibliotek och innan vi hade sovrum där har vi sovit i både köket, lärarrummet och speciallärarrummet.


Sänggaveln har jag gjort själv av en gammal lastpall som målats i vitt och där jag sedan skruvat fast två väggskåp från IKEA. Björkstammarna är en tygvepa som även den kommer från IKEA och grislampan har vi fått av kompis vars pappa har svinfarm. Han hade förövrigt slängt massor av likadana lampor på tippen bara något år tidigare.

  

Kika in på Fabriken för mer, sovrumsinspiration, vetja!

     

Av Anna - 7 november 2012 16:42

 

Det är tydligen Kladdkakans dag idag och visst ska väl denna ljuvliga skapelse hyllas ordentligt. Den är ju på nått sätt nästan lika svensk och klassisk som kanelbullen. Suveränt god med lite lättvispad grädde, en kula glas eller lite syrliga bär till. En perfekt bjudkaka när man får oväntat besök och snabbt behöver slänga ihop något. Dessutom finns den på menyn hos alla caféer och fik med lite självaktning.


Mitt problem är bara det att jag verkligen INTE kan baka kladdkakor (jag som annars bakar det mesta utan minsta problem). Hur jag än gör och kort tid jag än har dem i ugnen blir de liksom som platta sockerkakor utan minsta kladdighet. Jag har testat med kortare tid i ugnen, olika recept och olika tillredningsmetoder men inget tycks fungera?


Så nu vädjar jag till er om era bästa kladdkaketips! För gott som tusan är det ju med lite lättvispad grädde till.



Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< November 2012 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards