Direktlänk till inlägg 15 augusti 2011
Jag trotsade det gråa vädret idag och gav mig ut i trädgården på upptäcksfärd. Nere i den gamla skolträdgården finns plommonträd som dignar av plommonkart. Där finns också en vinranka som hade några klasar med fina små druvor. I växthuset hittade jag också massor av härliga små busktomater som snart är mogna för att ätas. Gränsen till grannen utgörs av den lång björnbärshäck och den ger då verkligen finfin skörd i år. Det som är så bra med björnbär att de tycks mogna i omgångar. Då kan man njuta av dessa läckerheter ännu längre. Av björnbären gör jag gärna smarrig paj, mumsig marmelad eller suverän sylt. Ett annat hett tips är den fantastiskt goda björnbärssillen som jag tipsat om tidigare. Idag blev det dock premiär för björnbärskräm. Har aldrig testat förrut och hade svårt att hitta recept men resultatet blev strålande! Mumsfilibaba!
Björnbärskräm a la Anna
500g bär
2 dl socker
5 dl vatten
2 msk potatismjöl
Rensa och skölj bären ordentligt! Blanda nästan alla björnbär (spar typ 1/4) tillsammans med socker och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i ca 5 min. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt i björnskoket. Rör i resterande bär. Koka upp krämen igen och dra dem av värmen när den tjocknat. Krämen är lika god kall som varm. Njut med kall mjölk!
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|
Klicka HÄR