Direktlänk till inlägg 18 augusti 2012
Pelargoner i alla dess former har verkligen blivit trendiga och populära på senare år. Vackra, tåliga, klassiska och lättskötta. Redan på en semesterresa för några år sedan hörde jag talas om att det skulle gå att baka en kaka av doftpelargoner. Något som jag tyckte lät väldigt spännande. Blev påmind om detta i somras då allas vår Ernst slängde ihop just en sådan kaka.
Idag gjorde jag slag i saken och vilken succé det blev. Kakan blir saftig och får en härlig smak av citrus. En blivande klassisker om ni frågar mig.
Pelargonkaka 8-10bitar
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
10 blad från valfri doftpelargon
Glasyr
2,5 dlflorsocker
5 blad från valfri doftpelargon
någon droppe ättikssprit
2msk vatten
1 tsk rivet citronskal
blommor och blad till garnering
Sätt ugnen på 175 grader.Börja med att mixa pelargonbladen tillsammans med lite socker gärna med en stavmixer. Vispa sedan grädden hårt och vänd ner sockret. Blanda i äggen och vetemjölet och pelargonbladsmixen. Rör runt väl. Vänd till slut försiktigt i vaniljsocker samt bakpulver. Häll ner smeten i smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i mitten på ugnen i ca 20 min.
Låt kakan svalna och gör iordning glasyren. Häll över glasyren och dekorera med pelargonblommor och pelargonblad. Servera till kaffe!
Detta blir också mitt bidrag till månadens sötsak med temat reseminnen hos Söta saker.
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|
Klicka HÄR