Direktlänk till inlägg 31 maj 2011
Såhär i sommartider är en fräsch och syrlig citronpaj bland det godaste man kan äta om ni frågar mig. Här kommer därför mitt recept på världens bästa citronpaj. En paj som jag alltid får massvis med beröm för. Tror bestämt att jag ska slänga ihop en till helgens gäster.
Amerikansk citronpaj 8bitar
Mördegsbotten
115g osaltat smör
30g florsocker
130g vetemjöl
en nypa salt
Blanda ihop till en fin deg och tryck ut i botten på pajformen. Förgrädda på 175 grader i ca 15 min
Citronfyllningen
200g socker
2 stora ägg
saften och det rivna skalet av 2 stora citroner
2msk vetemjöl
Vispa socker och ägg pösigt! Blanda ner citronsaften, citronskalet och mjölet. Häll i pajformen och gräda i mitten av ugnen i ca 15-20 tills fyllningen stannat. Låt pajen vila i kyl någon timme innan servering och sikta över florsocker!Enkelt och fantastiskt gott!
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|
Klicka HÄR