Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under juni 2009

Av Anna - 21 juni 2009 19:40

Äntligen kommer det lite bilder!


 Bild 1 Cafébord med min ärtgröna vaxduk i linne

Bild 2 Hantverk

Bild 3 Cafédisken och meny

Bild 4 Cafeét

Bild 5 Nybakta kardemummabullar och pelargon

Av Anna - 21 juni 2009 18:49

Det har varit en trevlig men intensiv midsommar här. I torsdags kväll hade vi öppet hus och det gick verkligen över förväntan. Totalt kom det omkring 100 personer under 2h. Vi fick en massa otroligt vackra blommor, en söt gästbok, en flaska punsch och såklart en massa lyckönsknngar. Vi bjöd på fruktspett, sega solrossnittar och flädersaft. Besökarna hade möjlighet att fika i caféet, kika på fotouställningen samt titta in i 3 av rummen nere i uthyrningsdelen. Vi fick mycket beröm för det jobb vi gjort vilket var väldigt skoj.


På fredagen var det midsommarfirande och 30årskalas. Totalt var vi 18personer som åt midsommarbuffé, spelade kubb och grillade. PÅ dagen besökte vi också midsommarfirandet i Hembygdsgården. Där hade det sparat material och lite inventarier från skolan. Bland annat fanns en gammal skolbänk samt klassfoton och namn på alla elever från 1903-1954. Otroligt roligt, så där fastnade vi såklart en stund.


Min bror smygöppnade caféet några timmar igår och bara under den tiden hann vi få besök av både tyskar, finnar och fransmän.


Ska ta och fixa upp lite bilder nu.

Kram på er!

Av Anna - 17 juni 2009 22:14

Som ni säkert förstått har det verkligen varit fullt upp här senaste dagarna.  Det har skruvats stolar till caféet, skrivits ut menyer, flyttas hyllor och klippts gräs.


Igår anlände mina föräldrar, bror samt farmor och mor. Det kom med ett helt lass grejer så gårddagen ägnade jag åt att plocka i ordning i caféet/gårdsbutiken. Riktigt nöjd är jag med både cafédelen och hantverksdelen. Ska ta lite bilder imorgon innan Öppet Hus så att ni får se hur fint det blev.


I gårdsbutiken hittar man nu; Honung, ringblomssalva, vackra sjalar i lin och ylle, stickade barnkoftor, underbara raggsockor, virkade grytlappar, scrapkort, smörknivar, ostknivar, sillgafflar, kokböcker, smarta fönsterstoppare, pizzaskärare, osthyvlar och vackra broderade kuddar.


Min föräldrar har varit superduktiga idag och fått iordning på 3st utav rummen i uthyrningsdelen. Det har städats och skruvat sängar så det står härliga till. Inga rast här inte. TACK!!!


Själv har jag varit inne i Visby och handlat mat inför midsommar samt torrvaror till caféet. Det blev en riktig shoppingtur det. Imorgon ska det bakas solrossnittar som det ska bjudas på tillsammans med farmors hemkokta rabarberdricka.


Imorgon mellan 18-20 är det som sagt Öppet Hus. De har man möjlighet att kika in caféet och ta en fika, titta på några av rummen samt beundra vår fotoutställning. Jag tror det kan bli en hel del folk. Gotlänningar verkar nyfikna av sig.


Återkommer med bilder och mer imorgon.

Av Anna - 14 juni 2009 15:38

...med fullpackad bil bär det av till Rone för att iordningställa caféet till torsdagens Öppet hus. Nu ska det piffas i dagarna tre.



Av Anna - 12 juni 2009 21:36

Idag har vi varit hos en annan leverantör till gårdsbutiken. Det är Kristin med företaget Krickelin som förser oss med vackra sjalar och textila smycken. Idag hämtade vi några riktiga härliga sjalar i lin och ylle. De är i vackra i naturfärger som grått, blågrått och sand. Otroligt fina.


Har också köpt ett härligt ärtgrönt tyg idag. Det var så läckert att jag inte kunde motstå. Det är ett slags linnetyg som är behandlat så att det blir som vaxdukar. Det ska klippas till och bli löpare på caféborden.


Imorgon bär det av mot Färna Herrgård för bröllop. Ska bli riktigt roligt!Återkommer på söndag!

Av Anna - 11 juni 2009 22:37

Idag har jag och J varit och handlat lite grejer till caféet hos en grossist. Bland annat köpte vi lite juiceer i snygga småflaskor som vi tänkt sälja på caféet. Hittade bland annat en mangojuice som var otroligt god.


Ikväll har vi haft pysselverkstad här. Vi har klippt och klistrat honungsetiketter så det står härliga till. Burkarna blev riktigt fina. Tusen tack till Frida för de fina etiketterna.


Natti!

Av Anna - 10 juni 2009 12:07

Idag ska jag och pappa åka och hämta honung hos våra vänner som ska levera till gårdsbutiken. De är väldigt roligt att vi får sälja deras fantastiskt goda honung.


En annan av mina vänner har hjälpt oss att designa etiketterna till honungen. Visst blev de fina? 

Av Anna - 9 juni 2009 21:54

Nu har jag anlänt Stockholm. Bilresan gick bra, även om det var lite drygt att plöja närmare 70 mil idag. Måste dock konstatera att vi har ett vackert land.


Har fått en fin examenspresent av av mamma, pappa, farmor, farmor och mormor. En hushållsassistent närmare bestämt, så den kommer väl till pass. Riktigt snygg också i röd metall. Tusen tack!

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards