Direktlänk till inlägg 3 december 2011
Jag har som tradition att göra egen glögg varje år. Det blir så otroligt gott och inte alls sådär sötsliskigt som vanlig köpesglögg kan bli. Dessutom är det ju så himla enkelt. För två år sedan blev det Fläderglögg med apelsin, förra året bjöds det på Äppelglögg och i år blir det en Granatäppelglögg.Det kan göras både med eller utan alkohol. Vi har bjudit in nära och kära på ett glöggmingel är ute nästa lördag och då blir det provsmakning. Mumsigt!
Självklart delar jag med mig av receptet:
Granatäppleglögg ca 1,5 liter
2 paket Finneröjda granatäppledryck koncentrat
1 kanelstång
1 liten bit torkad ingefära
ca 10 kryddnejlikor
1 msk pomeransskal
1 liten bit vaniljstång
ca 3 bitar stjärnanis
10 kardemummakapslar eller ca 1 tsk kardemummakärnor.
Häll över granatäpplekoncentratet i en glasflaska. Stoppa ner kryddorna i flaskan och sätt på korken. Låt denna flaska stå i kylskåp minst två dagar, gärna längre. När det är dags för servering silar man helt enkelt av kryddorna och kokar upp koncentratet tillsammans med 7 dl vatten om man vill ha den alkoholfri eller med en flaska vitt vin (75cl) om man önskar alkoholhaltig dryck. Svårare än så är det inte!
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|
Klicka HÄR