Direktlänk till inlägg 11 december 2010
Förra året gjorde jag min alldeles egna fläderglögg. I år föll valet på en härligt kryddig äppelglögg. Hittade ett fantastiskt recept på kallrörd äppeldricka som jag inte kunde låta bli att pimpa med lite julkryddor.
Farmors kallrörda äppeldricka
3 liter skivade äpplen
4 liter kallt vatten
1 dl socker per liter avrunnen saft
2 tsk citronsyra
1 tsk natriumbensonat
1 kanelstång
Tvätta och skiva äpplena och lägg dem i en hink.
Häll i vattnet, citronsyran och natriumbensonaten.
Rör runt lite och ställ sedan hinken mörkt och svalt i 3 dagar.
Sila av äpplena och rör i 1 dl socker per liter avrunnen saft.
Häll på flaskor. Kan med fördel frysas om man slår det i plastflaskor.
Glöggkryddning:
3 st stjärnis
1 delad vaniljstång
10 nejlikor
3 små bitar torkad ingefära
1 msk pomeransskal
Lägg ner detta i äppeldricka och låt dra minst ett dygn! Ta bort kryddorna och koka upp eller servera kallt med lite is.
Mums!
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 |
30 | 31 |
|||||
|
Klicka HÄR