Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under mars 2009

Av Anna - 14 mars 2009 10:39

                             www.aguesthousegotland.com


Idag ska jag ägna mig åt att försöka kurera mig från förkylningen som aldrig tycks vilja bryta ut ordentligt. Har känt mig småkrasslig i flera dagar nu och bara väntat på att det ska bryta ut på riktigt.  Tänkte även ägna dagen åt att skriva egenkontrollsprogrammmet för caféet. Vi måste nämligen skicka in papprena i början på nästa vecka.


J har stora bekymmer över hur man ska lösa diskmaskinsfrågan och igår undrade han om vi verkligen skulle hinna med att ordna något café till sommaren. Jag är övertygad om att det går men han verkade mindre övertygad. Ibland känns det väldigt jobbigt att vara uppe i Luleå mitt uppe i allt. Jag har insett att jag inte kommer kunna åka ner till Gotlands förrens tidigast 17maj. Jag skriver nämligen mitt examensarbete i vår och kommer ha fullt upp med att färdigställa det till 14 maj så att jag kan åka ner till Gotland sen. Sen måste jag tillbaks till Luleå igen första veckan i juni för att gå upp med arbetet. Men sen blir det Gotland fram till vår premiäröppning måndag v.26


Hittade ännu fler stugförmedlingssidor på nätet och har lagt upp vår skola på dessa sidor. Jag hoppas på att de ska generera några bokningar.


Ikväll blir det schlagern! Jag har missat alla delfinaler iår, helt otroligt, för annars brukar jag följa det slaviskt och ha full koll på allt. Men iår vet jag knappt vilka som är med i finalen. Vem/vilka håller du på?

ANNONS
Av Anna - 13 mars 2009 12:18

                                       www.aguesthousegotland.com

Hej på er!


Här är det förkylt och dant! Joakim fick en massa tips på annonssidor för boende på nätet igår. Så idag har jag lagt upp vår pärla på dessa sidor och hoppas på att lite fler bokningar ska ramla in.

Kika in: www.stugweb.se, www.stugsidan.se och www.fritiden.se om ni har sommarstuga eller liknande som ni vill lägga ut för uthyrning.


I helgen ska vi också göra affischer och reklamblad som ska sättas upp och delas ut. Min föräldrar har lovat att dela ut hemma i närområdet samt affischera upp på arbetsplatser och anslagstavlor och en kompis till mig som jobbar i Sälen  har lovat att vi ska få lägga annonsblad i deras butik. Kanon!


Vår webmaster jobbar för fullt med att lägga upp den engelska och den tyska varianten av hemsidan och Joakim åker runt och hämta grejer för fulla muggar. Vi satte ut gratisannonser i Gotlands annonsblad och det har ringts som bara den. Vi fick mycket större respons här än på Blocket. Så nu tänker vi fortsatta annonsera där. Är skönt att hitta grejer på Gotland så man slipper åka till fastlandet.


Jag har skrivit klart listan inför IKEA-bseöket också och det kommer att bli en riktigt jobbig dag det. Bland annat ska det köpas 100 glas, 100 assisetter, 100 teskedar,100muggar, 50 ljuslyktor samt köksutrustning till 3st kök. Kommer bli lite pysslande att få med sig det helt till Gotland ;)


Nu ska jag försöka kurera mig!
ANNONS
Av Anna - 12 mars 2009 15:24

                                   www.aguesthousegotland.com 

Nu har jag hittat en fantastiskt ställe inte så långt från vår "skola" som säljer pelargonier i massviss. Fanns hur många sorter som helst. Sutarve handelsträdgård (www.sutarve.com) hette den och ligger i Stånga så det grämmer mig att jag inte var förbi där jag var på ön. Men så är det ibland.  Kom gärna med tips på fina och bra pelargonsorter. Jag är inne på Mårbacka tulpan just nu. Riktigt fin tycker jag den är.


Idag ska jag ägna mig åt att skriva egenkontrollprogram och HACCP för vårat cafe. Det börjar bli dags att skicka in papprena om vi ska hinna få tillstånd till sommaren. Joakim ska göra om ritningen för köket eftersom vi blir tvungna att flytta diskmaskinen.  Det hämtades ett vattenprov från skolan igår men för att få bra resultat så måste tydligen vattnet ha varit igång minst 3månader så vi avvaktar med det och skickar in cafeansökan så länge.


Vi väntar nu med spänning på att fler bokningar ska droppa in nu!

Av Anna - 11 mars 2009 16:59

                                 ww.aguesthousegotland.com

Hej!


Här börjar det bli förkylt nu! Känner av både hals och näsa men hoppas att jag ska klara mig lindrigt undan om jag kurerar mig väl.


J har varit otroligt duktigt idag och fixat det sista kylskåpet samt en hällspis till oss. Skönt att vi fått tag på en spis så jag slipper laga mat på trangiakök i sommar. Det går så mycket tid åt att fundera och fixa kring själva pensionatet att vi knappt hunnit tänka på vår egen bostad.


Som jag skrivit tidigare så har jag en tanke på att ha pelargonier i fönstrena i cafeet. Jag har aldrig tidigare gillar pelargonier (har tyckt det varit en tantblomma) men känner att de skulle ge helt rätt känsla där inne. Från början funderade jag på att fröså men har insett att det blir lite bökigt här i Luleå. Så nu tror jag det får bli sticklingar eller kanske rent av färdiga blommor.


Är det någon som har något tips på var man kan få tag på sticklingar eller tips om bra pelargonsorter. Jag har tänkt mig röda eller rosa.


Kram på er alla!

                           

Av Anna - 10 mars 2009 13:16

Översättningen till engelska gick bättre än jag trodde. Tänk så mycket fantastiska hjälpmedel det finns på internet numera :)

Jag fick blodad tand av översättningsarbetet och har nu även gjort en tysk variant. Det var riktigt kul att få användning av sin gamla skoltyska igen.


Nu har jag fått bokningsbekräftelsen från sängtillverkaren och de har lovat leverans v.22 Jag hoppas att de är pålitiliga för annars blir det ju lite panik.


Idag har jag också varit i kontakt med turistbyrån på Gotland för att se vad det skulle kosta för oss att vara med där. Tror att det är vara bra att försöka synas så mycket som möjligt nu.


Ni som inte har besökt vår hemsida ännu, gör gärna det på www.aguesthousegotland.com

Av Anna - 9 mars 2009 17:21

Vår underbart duktiga webmaster har tagit fram en massa rolig statistik på hemsidan och det har visat sig att vi har mycket besök från andra länder. Så nu tänkte vi göra en engelsk variant på sidan. Jag ska försöka roa mig med att översätta lite av det material som finns på hemsidan nu. Får väl se hur det går. Engelska är inte min starkaste sida om jag ska erkänna ;)


Har varit i kontakt med IKEA idag också. Vi har tänkt beställa porslin och husgeråd därifrån. Dessvärre så visade det sig att detta inte gick att beställa hemifrån. Så nu blir det till att besöka IKEA och köpa upp en himla massa porslin. Det kommer att bli en spännande dag det!

Av Anna - 8 mars 2009 21:21

Vill bara bjuda på en vårlig bild som vi tog i torsdags!


Av Anna - 8 mars 2009 16:55

Idag fick vi in våran första bokning för sommaren 2009. Det känns fantastiskt roligt! Nu hoppas jag att det rullar på i samma riktning.


Kom hem till Luleå imorse efter lång resa och en intensiv vecka på Gotland. Men vi har hunnit med en hel del under veckan och det känns bra. Vi har målat om två utav rummen (dubbelrummen). Istället för rosa väggar med barbie och andra figurer på är de rummen nu målade i fräscht vitt. Sen har vi också lyckats införskaffa lite grejer till självhushållen bland annat micros och kylar. Vi har också fått tag på ett bord och några karmstolar plus den fina affärsdisken som ska upp i cafet. Jag tror det kommer bli riktigt bra!

Beställningen av sängar och är också gjord. Sitter och väntar på att få en orderbekräftelse. Så nu är det porslin och husgerådsinköp som väntar.


Min pappa är Gotland idag och ska följa med J ut till skolan! Ska bli roligt att höra vad han säger om vårat vackra hus.

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se