Direktlänk till inlägg 22 maj 2015
Biskvier är bland det godaste jag vet.... Med sin sega söta botten, lena smörkräm och knäckiga choklad är det en odödlig klassisker. Min absoluta favorit är en sötsyrlig citronbiskvi tillsammans med ett kopp starkt kaffe.
Igår blev jag inspirerad av vårens intåg och bestämde mig för att testa att göra rabarberbiskvier till sambons födelsedagsfika. Mandel, rabarber och vit choklad är en fantastiskt kombo så det kunde inte bli annat än himmelskt gott!
Rabarberbiskvier 25 små
Botten
100 g mandelmjöl
1 1/2 dl strösocker
1-2 äggvitor
Rabarberkompott
1/2 dl strösocker
1 msk vatten
1 tsk pressad citron
100g rabarber
Smörkräm
125 g smör, rumstempererat
1 äggula
1 1/4 dl florsocker
1 msk äkta vaniljsocker
1 sats rabarberkompott
Topping
200 g vit choklad
1 tsk rivet citronskal
1 msk neutral olja
Biskvibottnar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll mandelmjöl och socker i en skål.
3. Vispa upp äggvitorna med en gaffel lite lätt.
4. Börja med halva mängden äggvita. Rör samman med mandelmjölet. Tillsätt resterande vita, lite i taget, tills du fått en spritsvänlig konsistens. Tänk på att den inte ska vara för lös, utan det ska ganska precis gå att spritsa den.
5. Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa ut rundlar på bakplåtspapper, lika stora som 5 kronor. Blöt fingret lite lätt och tryck ner varje botten lite lätt.
6. Grädda i ca 8 minuter tills kanterna precis börjat få lite färg. Låt svalna på plåten.
Rabarberkompott
Skär rabarbern i mindre bitar. Koka dem med socker och vatten i en kastrull på medelhög värme ca 5 min, tills rabarbern har kokat sönder. Smaksätt med vaniljsocker och citronsaft och låt kallna.
Smörkräm
1. Vispa smör, äggula, florsocker och vaniljsocker. Använd gärna en köksmaskin för att vispa länge (5-10 min) för att få en riktigt luftig och lätt smörkräm. Häll slutligen i den avsvalnade rabarberkompotten och blanda samman.
3. Ställ i kylen tills smörkrämen stelnat något. Det är lättare att arbeta med då den är kylskåpskall.
4. Montering: bred på lite smörkräm på undersidan av varje kaka. Försök att få krämen lite som ett berg. Använd en liten kniv eller palett.
5. Ställ kakorna i kylen medan du smälter chokladen till toppingen.
Topping
1. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Tillsätt oljan och citronskalet. Låt chokladen svalna något innan du börjar doppa.
2. Ta fram några kakor i taget. Doppa kakan i chokladen, låt överflödigt droppa av. Fortsätt med resterande kakor och låt sedan stelna.
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|
Klicka HÄR