Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Direktlänk till inlägg 22 maj 2015

Himmelska rabarberbiskvier

Av Anna - 22 maj 2015 10:32

Biskvier är bland det godaste jag vet.... Med sin sega söta botten, lena smörkräm och knäckiga choklad är det en odödlig klassisker. Min absoluta favorit är en sötsyrlig citronbiskvi tillsammans med ett kopp starkt kaffe.

Igår blev jag inspirerad av vårens intåg och bestämde mig för att testa att göra rabarberbiskvier till sambons födelsedagsfika. Mandel, rabarber och vit choklad är en fantastiskt kombo så det kunde inte bli annat än himmelskt gott!

 



Rabarberbiskvier 25 små


Botten
100 g mandelmjöl
1 1/2 dl strösocker
1-2 äggvitor

 

Rabarberkompott

 1/2 dl strösocker

1 msk vatten

1 tsk pressad citron

100g rabarber


Smörkräm

125 g smör, rumstempererat
1 äggula
1 1/4 dl florsocker
1 msk äkta vaniljsocker
1 sats rabarberkompott

 

Topping
200 g vit choklad

1 tsk rivet citronskal
1 msk neutral olja

 

Biskvibottnar

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Häll mandelmjöl och socker i en skål.

3. Vispa upp äggvitorna med en gaffel lite lätt.
4. Börja med halva mängden äggvita. Rör samman med mandelmjölet. Tillsätt resterande vita, lite i taget, tills du fått en spritsvänlig konsistens. Tänk på att den inte ska vara för lös, utan det ska ganska precis gå att spritsa den.
5. Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa ut rundlar på bakplåtspapper, lika stora som 5 kronor. Blöt fingret lite lätt och tryck ner varje botten lite lätt.
6. Grädda i ca 8 minuter tills kanterna precis börjat få lite färg. Låt svalna på plåten.

 


Rabarberkompott

Skär rabarbern i mindre bitar. Koka dem med socker och vatten i en kastrull på medelhög värme ca 5 min, tills rabarbern har kokat sönder. Smaksätt med vaniljsocker och citronsaft och låt kallna.


Smörkräm
1. Vispa smör, äggula, florsocker och vaniljsocker. Använd gärna en köksmaskin för att vispa länge (5-10 min) för att få en riktigt luftig och lätt smörkräm. Häll slutligen i den avsvalnade rabarberkompotten  och blanda samman.
3. Ställ i kylen tills smörkrämen stelnat något. Det är lättare att arbeta med då den är kylskåpskall.
4. Montering: bred på lite smörkräm på undersidan av varje kaka. Försök att få krämen lite som ett berg. Använd en liten kniv eller palett.
5. Ställ kakorna i kylen medan du smälter chokladen till toppingen.


Topping
1. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Tillsätt oljan och citronskalet. Låt chokladen svalna något innan du börjar doppa.
2. Ta fram några kakor i taget. Doppa kakan i chokladen, låt överflödigt droppa av. Fortsätt med resterande kakor och låt sedan stelna.



 
 
johanna - tillvaron.se

johanna - tillvaron.se[/url]

24 maj 2015 16:00

Jag har alltid tänkt att det är jättesvårt att att göra biskvier (men det kanske det är, du kanske är proffs?!?). Men det lät för gott för att inte försöka inser jag :)

http://tillvaron.se/johanna

 
Min plats i solen

Min plats i solen

8 juni 2015 22:32

Åhhh, så gott!En bit av himlen på tallrik. Utan tvekan. :)

Sköt om dig och ha det så gott på ön.

Kram Lotta

http://minplatsisolen.blogspot.com

 
Maria at inredningsvis

Maria at inredningsvis

1 juli 2015 21:07

MMMM vilker ljuvligt recept :) hoppas ni har badväder som vi äntligen fått.

Idag har jag lyxiga glampingtips på bloggen :)

Ha en fin sommardag

LOVE Maria at inredningsvis - <a href="http://inredningsvis.se/gardiner-5-tips-snygga-fonster/">inredning</a> it's, Swedish for decor :)

http://inredningsvis.se/husvagn-inredning-tips-for

 
Sara

Sara

7 juni 2017 18:14

Supergoda! Så bra att ha något mer att göra med alla rabarber! Tack!

http://Tradgardeninorr.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 11 juni 2017 11:13


Jag har sagt det förr men rabarber är bland det godaste jag vet. Syrlig, späd och alldeles sagolik. För något år sedan testa jag att göra egen fläderchampagne. Härligt bubblig och lite alkoholhaltig dryck som är perfekt en sommarkväll. Nu har jag tes...

Av Anna - 24 september 2016 19:17


Nikkaluoktasoppa-den lilla lappländska byn som också kallas porten till fjällvärlden har gett namn åt en gudomligt god och lättlagad soppa. Köttfärs, purjolök, vitkål och morötter i en mustig buljong med smak av dijonsenap och tomat. Perfekt nu när h...

Av Anna - 23 september 2016 21:01


Jag vet egentligen inte när det började men under hösten 2015 kände jag mig allt tröttare och tröttare. I början av december hade jag konstant värk i kroppen och hugg i hjärtat flera gånger om dagen. Elmer sov sällan på nätterna och chansen till åter...

Av Anna - 19 september 2016 19:47


Bloggen var under många år min stora energipåfyllare. Här fick jag dela med mig av pyssel, inredningsidéer och inspireras av likasinnande. Sen kom Elmer och mitt i den kris som då pågick glömde jag bort det som jag mådde bra av. Nu ger jag det en ny ...

Av Anna - 20 mars 2016 10:52


Idag är det nästan på pricken ett år sedan den där grå marsdagen.. Dagen då vi satt nere i det sterila mottagningsrummet på lasarettet och mottog beskedet om vårt livsöde. På sätt och vis var vi förberedda på vad som komma skulle... Efter nästan 8 må...

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards