Direktlänk till inlägg 17 februari 2014
Idag gjorde jag slag i saken och gjorde något som jag tänkt göra länge, nämligen hemgjord musli. Jag är så trött på alla färdiga musliblandningar som består av typ 95% havregryn och 4% russin och 10 hasselnötter. Nu har jag min egna musli som är fullproppad med pumpakärnor, valnötter, linfrön, kokos, torkade blåbär och körsbär samt smaksatt med kanel, kardemumma och vanilj. Mums!
Vill du göra din egna musli så är det superlätt. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Strö därefter ut ca 2dl havregryn och ca 1dl av varje sort av nötter och frön. Du kan ta till exempel pumpakärnor, hasselnötter, mandlar, linfrön, sesamfrön, solroskärnor eller annat som du gillar. Strö över 1 msk kanel, 1 msk kardemumma och 1 tsk vaniljsocker. Blanda runt och rosta i ugnen i 20 min. Ta ut plåten ibland och rör runt så allt blir jämt rostat. Låt muslin svalna. Häll upp på burk och blanda ner kokos och torkad frukt!
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||||
|
Klicka HÄR