Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under december 2011

Av Anna - 19 december 2011 20:32

Jag fick en tidig julklapp av en kompis igår! Ett väldigt fint kuddfodral i broderad ull! Det träffade verkligen mitt i prick och det kommer att bli så fint i våra soffor nu till jul. Kuddfodralet heter Urda och kommer från Ohlssons tyger.

 


Jag hade faktiskt tänkt sy en liknande kudde själv av ulltyg och de samiska skobanden jag köpte tidigare i höst! Blev nämligen väldigt inspirerad av dessa bilder som kommer från Livet Hemma. Många projekt på gång så det är tur att jag går på jullov snart!

 


Nu blir det Jul med Ernst...

Av Anna - 18 december 2011 19:37

Jag åkte till affären för att handla lite grejer till lite julmat och julgodis. Men det visade sig att det var fler som gjort detsamma. Sirapen var slut, nougaten likaså. Gräddhyllan gapade tom och sillinläggningsfiléerna fanns det bara en enda burk kvar av. Polkagrisar fanns det inte heller och den mörka chokladen var slut. Lite snopet var det allt! Så nu får sillinläggningarna, tryfflarna och kolan vänta.


Har ni några tips på goda sillar förresten? Tänkte göra några varianter och ta med till julfirandet i år. Min absoluta sillfavoriter är en björnbärs- och blåbärssill samt en flädersill som jag äter både till sommar och jul. Recepteten hittar ni här. Men i år har jag inte sparat några fläderblommor så jag får hitta på en annan variant. Tips mottages tacksamt!


 

Men min lilla tripp till affären bjöd i allafall på glad överraskning. I mejerihyllan hittade jag nämligen Fjällyoghurt med körsbärssmak och eftersom körsbär är en verklig favorit hos mig så fick den följa med hem. Har provsmakat nu och den var gudomligt god. Ett litet tips från mig till er!


Funderingar · jul · mat · tips
Av Anna - 18 december 2011 15:19

Julen närmar sig med stormsteg även om inte vädrets makter är på vår sida i år. Regn, blåst och plusgrader bjuds det på här på ön idag. Jag blev ju kvar i Visby i helgen och idag passade vi på att besöka ett par kollegor som håller på att bygga ett nytt hus i gammal gotländsk stil. Jag har bara följt henne via bloggen men det var verkligen roligt att få se det i verkligheten. Otroligt läckert och inspirerande.Kika gärna in på Elins finfina blogg.

Idag bjuder jag på enbild från vårat kök som fått besök av självaste Bocken Bo. Honom hade jag hade turen att vinna i en tävling för några veckor sedan. Hade först tänkt ge bort honom blev så förtjust i den att han fick stanna kvar. Nu ska jag iväg till gymmet men sen ska det nog bakas lite julgodis!


Trevlig advent på er!  





Av Anna - 17 december 2011 16:39

Vi hade personalfest på skolan igår och jag blev kvar i Visby idag. Då passade Joakim och jag på att åka till stadens byggbutiker för att titta på kakel och klinker till det stundande badrumsprojektet. Något som vi tänkt göra länge...


I en av butikerna hade de massvis med specialerbjudanden fram till jul. Där hittade vi faktiskt både kakel och klinker som vi båda gillade och som dessutom var till hyfsade priser. Kaklet kommer från Konradssons kakel, heter Proyecta och är 200*330mm. Det finns både i blank och matt vit. Klinkern kommer från Höganäs kakel, heter Nordic och är 333*333m. Den finns i flera gråa nyanser och vi väljer mellan mörkgrå och svart. Det lutar dock åt att det blir den mörkgrå.

 


Det känns väldigt bra att vi kommit till ett beslut. Nu återstår det bara att mäta och räkna ut hur mycket vi ska ha!




Av Anna - 15 december 2011 20:57

Just nu kliar det i pysslarfingrarna på mig! Jag har fått inspiration till att skapa en egen golvlampa till vardagsrummet. Med en textilsladd från NUD, en stor glödlampa från Clas Ohlson samt några björkstammar ska det skapas urläcker golvlampa.

 



Vad pysslar ni med ikväll?


Av Anna - 13 december 2011 19:45

Fick ett infall och gjorde egna köttbullar idag! Har inte gjort det på flera år men kan inte förstå varför nu när jag smakat dem! Galet gott och köpesköttbullarna kan slänga sig i väggen. Mina köttbullar fick en julig touch med smak av nejlika och rödlök.   Bild från norrmejerier.se


 Köttbullar med nejlika och rödlök

ca 40st


600g nötfärs 

1 fint riven rödlök

1 dl vispgrädde

1/2 dl ströbröd

3 små ägg

10 mortlade nejlikor

1 tsk salt

1 krm vitpeppar


Blanda sedan samma alla ingredienserna i en bunke och rör till en slät smet. Låt gärna smeten stå och vila en stund innan du hanterar den.

Rulla till runda köttbullar och lägg på ett fat eller en skärbräda. Blöt gärna händerna så går det lättare att rulla bullarna.

Stek köttbullarna i smör/ margarin i en rymlig stekpanna. Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta. Tiden beror på storleken på bullarna. Men vid något lägre värme brukar det ta 5-10 minuter att genomsteka.


jul · kök · mat · recept
Av Anna - 13 december 2011 10:48


  

God morgon mitt herrskap, här kommer lussebrud,
hon kommer till eder med stor ära,
med gåvor så rara och klädd i vitan skrud.
Hon minner sig vara ett ljusets sändebud
för julen, för julen den kära


Vak upp ur morgonblunden och äten och må väl,
det fröjdar Lucia utav hjärtat.
Hon önskar eder alla så fröjdefull jul.
För olyckor alla bevare eder Gud!
Lucia lyser julen in med ära.


Vill bara önska er alla en trevlig lucia!

Av Anna - 12 december 2011 15:53

 

När jag visade er nya vardagsrummet för någon veckan sedan kunde man skymta en liten fotovägg som vi gjort. På väggen bakom ena soffan sparade vi nämligen en anslagstavla från skoltiden. Den var fastlimmad på väggen och vi har ganska trötta på att sätta ny väv överallt. Sen är det ju lite roligt att vissa skoldetaljer får vara kvar och antyda om en svunnen tid. Anslagstavlan målades därför i samma vita färg som väggen och fick sedan en grå träram. Där har jag nu satt upp några utav mina favoritbilder från vår vackra svenska natur, som ju är en stor inspirationskälla hos mig. Jag har valt att inte ha några ramar runt fotografierna eftersom jag tycker de får en fin inramning ändå. Istället har jag satt upp dem med vanliga pappersklämmor av märket Bulldog. Bilderna är i A4-format och framkallade via nätet för småpengar.


Enkelt och stilrent om ni frågar mig!

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2011 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards