Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under oktober 2011

Av Anna - 18 oktober 2011 16:28

I söndags målade jag faktiskt klart den sista biten på den sista husgaveln. Nu är det bara några vindskivor kvar att måla samt några småpartier vid verandan. Men det får vänta tills nästa år för nu är luftfuktigheten alldeles för hög.

      


När jag tittar på huset tycker jag det är rent otroligt att vi målat det helt själva. Våra gamla skola är ju trots allt ett gigantiskt hus med två våningsplan på vardera ca 230kvm samt ett källarplan utöver det. Källarplanet är dock i souteräng samt putsats så det har vi inte behövt måla. Dessutom ska ena delen av källaren dräneras inom något år så då väntar vi tills dess. Men trots det har vi ju målat ett jättehus!


Joakim är den som målat allra mest men jag har varit flitig med skrapandet. Att göra ett ordentligt underarbete är A och O. Det har vi kivats om en del för ibland tycker jag att Joakim vill gå för snabbt fram. Vi har skrapat lös färg samt oljat, grundmålat och därefter strukit på målarfärg.


Träet på huset var fint på de allra flesta ställen dock var det fuktskador på den del småställen i närheten av stuprör och annat. Men för att vara ett 100 år gammalt hus är det välbehållet och fint. Nu håller vi tummar och tår för att färgen håller sig fin i min många år framöver för att måla om igen är jag inte så sugen på.


Kram på er!


Av Anna - 16 oktober 2011 18:24

Jag har märkt att det här kommit en del nya läsare på bloggen under senare tid! Tänkte därför att jag skulle göra en liten presentation och ett ger ett litet ansikte på mig som skriver här. Igår bjöd Gotland på strålande höstväder och då passade vi på att ta lite fina fotografier.


  

Namn: Anna Lund

Ålder: 29år

Bor: Rone på sydöstra Gotland/Visby

Yrke: Lärare i idrott och bioloi

Bloggat sedan: 2009 då vi köpte den gamla folkskolan på Gotland

Intressen: Matlagning, bakning, pyssel, musik och friluftsliv

Favoritmat: Lax och skaldjur

Favoritgodis: Lakrits

Jag är uppvuxen i Stockholm men har efter det bott i både Dalarna, Västmanland, Norrbotten och Lappland innan jag flyttade till Gotland.


Nu är jag nyfiken på dig som läser min blogg. Vem är du?

Kram på er!





Av Anna - 15 oktober 2011 14:27

Vissa dagar gör man riktiga fynd och idag är just en sådan dag! Efter jobbet gick jag förbi Överskottsbolaget för att köpa presentpapper och då hittade jag också denna fina radio. Den har fm-radio, klockdisplay, alarmfunktion samt mp3ingång och kostade inte mer än 149kr. Fanns i högblank vit, svart eller lila. Gillar den verkligen och köpte därför två stycken på än gång. Den ena får hamna i vårt sovrum och den andra ska jag nog ge bort i julklapp. Ett riktigt fint fynd tycker jag!

   

Av Anna - 15 oktober 2011 09:01

Idag är det strålande höstväder här på ön med sol, hög klar luft och härliga höstfärger. Om en liten stund ska jag bege mig till jobbet eftersom vi har Öppet Hus denna lördag. Därefter ska jag och Joakim åka ut till Herrvik för att fira hans pappa och systerdotter som fyllt år i dagarna. Tror det blir en riktigt mysig och fin höstdag idag!

 


Tänkte passa på att bjuda på några bilder från vår Islandsresa som vi gjorde för ett halvår sedan. Ett resmål som jag varmt rekommenderar alla natur-och friluftsintresserade. Det var som ett stort sagolandskap hela ön. Ha nu en underbar lördag fina ni!

           

Av Anna - 13 oktober 2011 18:16

 

Än är det ju långt kvar till julen men jag tycker man kan dricka glögg även under höst och vinter. Nu när höstregnet smattrar och vinden viner runt knutar passar det faktiskt bra med lite värmande dryck. Varför inte ta med det på svamputflykten i skogen istället för te eller choklad?


Förra året när vi fick en massa äpplen gjorde jag världens godaste kallrörda äppeldricka. Den bevarande verkligen äpplenas friska och krispiga smak. Å, när julen sedan närmade sig kryddade jag upp den med lite glöggkryddor och fick en fantastiskt god äppelglögg som passade såväl varm som kall! Att ta med sig flaska hemgjord saft eller lite glögg är också en trevlig "ge bort"present. Detta blir också mitt bidrag till Söta sakers månadsutmaning. Drycken fungerar lika bra varm som kall och innehåller dessutom inte särskilt mycket tillsatt socker.


Kallrörd äppeldricka

3 liter skivade äpplen
  4 liter kallt vatten
1 dl socker per liter avrunnen saft
2 tsk citronsyra
1 tsk natriumbensonat

1 kanelstång


Tvätta och skiva äpplena och lägg dem i en hink.
Häll i vattnet, citronsyran och natriumbensonaten.
Rör runt lite och ställ sedan hinken mörkt och svalt i 3 dagar.
Sila av äpplena och rör i 1 dl socker per liter avrunnen saft.
Häll på flaskor. Kan med fördel frysas om man slår det i plastflaskor.


Glöggkryddning:

3 st stjärnis

1 delad vaniljstång

10 nejlikor

3 små bitar torkad ingefära

1 msk  pomeransskal

Lägg ner detta i äppeldrickan och låt dra minst ett dygn! Ta bort kryddorna och koka upp eller servera kallt med lite is.

 Mums!

Detta läckra laptopfodral fyndade jag på ÖB idag! Såå rött och snyggt!


 



Av Anna - 12 oktober 2011 22:24

Har precis kommit hem från en mysig tjejmiddag med mina otroligt härliga kollegor! Jag är så glad att jag jobbar där gör för jag trivs verkligen med mina arbetskamrater.


Nu väntar snart sängen för imorgon ska vi åka till Byggmax redan kl 7.00 och handla gipsskivor, råspont, lister, dörrar och foder. Konstigt nog ser jag faktiskt framemot det! Annars är jag sannerligen ingen morgonmänniska!


Tänkte bara visa en bild på det gamla fönstret som jag köpte på byggåtervinningen i fredags. I helgen slipade jag det, kittade om det samt betsade det med en egenblandad bets i en blandning av vit och antik. Jag är riktigt nöjd med resultatet och fönstret blev precis som jag ville ha det! Beslagen på fönstret tycker jag är så läckra i sitt lite rostiga utseende!

 


Ha nu en finfin kväll!


Av Anna - 11 oktober 2011 17:09

Lovade ju er häromdagen att visa bilder på det badrumset som vi köpt på Rusta. De har ju 25-års jubileum just nu och firade det denna vecka med ett kanonerbjudande på deras ena badrumsset. Spegelskåp, högskåp, tvättställ samt ett väggskåp för 2495kr. Billigare kan det inte bli! Jag gillar inte det rundade tvättstället riktigt! Har svårt för rundande detaljer och föredrar rakare linjer. Eventuellt får tvättstället hamna i lägenheten i stan och så köper vi ett annat men det får tiden utvisa. Jag kanske vänjer mig! På bilden nedan visas det svarta setet men vi har valt ett i högblankt vitt.


Idag har jag också varit på målarbutiken i Hemse. Där var de minsann mer kunniga och hjälpsamma än i stan. Tyvärr hade de inte Jotuns färger men blandade snällt till en liknande kulör från deras eget sortiment! Järngrå heter färgen så vi brytit fram och den finns i Beckers träbetssortiment! Nu längtar jag efter att få börja måla! Tror jag ska testa stryka färgen lite nu.


Kram på er alla! 

Av Anna - 10 oktober 2011 18:52

Tänk vad bloggar är fantastiska! Tack alla ni som engagerar er och tipsar mig i väggfärgsfrågan. Ett särskilt varmt tack till Hilla med bloggen My Woodhome som mailat både bilder skrivit en massa tips. Vad skulle jag göra utan er alla?


Som jag tidigare skrivit vill jag ge den nya råspontsväggen ett gammalt, grånat och vindpinad uttryckt. Många har tipsat om järnvitriol men eftersom det inte går att använda inomhus så var ju det inget alternativ. Däremot har tydligen Herdins en järnvitriolbets som tillsammans med deras silverbets ska ge träet just det uttryck jag är ute efter!


Efter att ha googlat runt en stund på nätet visade det sig att även Jotun har en passande bets som heter just drivved. Dock verkar det som denna har utgått ur Jotuns sortiment. Någon som vet?


Bordet på bilden nedan är betsad med just Jotun och är lånad från Beloved By Linda.

 


Det får bli en tur till färgaffären imorgon helt enkelt!


Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards