Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under september 2011

Av Anna - 13 september 2011 21:27

Det är så spännande och utmanande det här med gamla hus. Alltid är det något som kommer upp och som behöver fixas. I söndags fick jag för mig att ta tag i målningen av några fönster som inte hunnits med under sommaren. När jag började skrapa lite i kanterna på dem så visade sig att träet runt om var ruttet och behövde bytas ut. Så är det ju på en del andra ställen också, så vi har lite pyssel kvar innan hösten kommer på allvar. Vårat tak är också trasigt på ett ställe och behöver lagas innan höststormarnas intåg. I trädgården hittadejag en björk som börjat ruttna nerifrån och som vi behöver såga ner innan det faller omkull på vårat stenåldershus. Stenåldershuset är en historia i sig det med. Agtaket håller på att försvinna bort och  det skulle behövas läggas om på nytt. Och som om inte det vore nog har vi nu fått stopp i ett avlopp på nedervåningen. Gamla hus bjuder verkligen på överrraskningar  och utmaningar. Men just nu tänker jag strunta i det och koka plommonssylt istället. Imorgon är en annan dag!

Kanske har ni några bra plommonrecept att dela med er av?


Av Anna - 12 september 2011 21:51

 

Vilken dag det har varit idag! Lämnade Rone strax efter kl 06.00 imorse och klev in genom dörren igen nu vid 21.30 Först heldag med jobb, sen fix inför morgondagens klättring med eleverna och sen två vattengympapass på det. Extra glad bl ev dock när jag kom hem och hittade ett litet paket på köksbordet. Där i fanns ett litet zinkhjärta samt två ljushållare från Lockeby Gård som jag hade turen att vinna hos bloggen Bankgatan sju. Tack fina Amanda och Jessica!

Nu väntar sängen!

Av Anna - 11 september 2011 12:45

Det finns otroligt många fula människor ute i världen som gör allt för att lura andra. I somras blev vi kontaktade av en person som utgav sig för att vara en amerikansk reseagent. Han ville boka ett rum hos oss för 4 personer nu i september. Från början verkade allt frid och fröjd. Han talade om att ville betala via check men att betalningen skulle ske redan i juli så att vi hade pengarna i god tid. Visserligen kändes det lite märkligt att han ville använda check men det är ju trots allt vanligare i USA så vi gjorde ingen stor notis av det. Sen gick det en dryg månad och eftersom han inte mailat oss några kontaktuppgifter så vi kunde skicka en bokningsbekräftelse och vi inte heller fått någon check trodde vi att han ändrat sig. I mitten på augusti fick vi mail där han frågade om checken kommit. Vi hade inte fått någon check och han svarade fortfarande inte på våra frågor om gästerna så det hea kändes lite märkligt. Men så en dag låg det en check i vår brevlåda utställd på ett belopp som var 5 ggr högre än det belopp han skulle betala. Det kändes ju såklart väldigt märkligt men han hävdade att vi skulle ta ut pengarna och sedan sätta tillbaks resterande belopp. Nu böjade vi såklart ana oråd. Vi kontaktade polisen och banken och de misstänkte att vi höll på att bli utsatta för checkbedrägeri. Om man löser in en falsk check, eller en check utan täckning, i en bank i Sverige så får du automatiskt hela beloppet insatt på ditt konto direkt. Beloppet FRYSES DOCK i ett antal dagar. Oftast fem eller sju bankdagar. Denna tid är ibland inte tillräcklig för banken att se om checken är falsk eller saknar täckning. Det kan då hända att beloppet "låses upp" och du får tillgång till pengarna.När banken dock inser att checken är falsk eller saknar täckning så dras hela beloppet från ditt konto. DU FÅR DÅ STÅ FÖR BANKENS KOSTNADER SAMT BLI AV MED ALLA PENGARNA

  Bilden är inte min utan jag har lånat den från blocket.se


Jag blir så arg på människor som försöker lura andra! Nu klarade vi oss denna gång och jag hoppas att detta inlägg kan hjälp andra.

Av Anna - 10 september 2011 20:37

När Joakim kom hem från sin semester för en dryg vecka sedan hade han med sig denna lilla sötnos hem. Han hade sett den på sina morföräldrars torp i Småland och snällt frågat om han inte kunde få ta den med hem. Jag tycker den är urläcker på alla sätt och vis! Å, den röda färgen gör att den passar alldeles utmärkt i vårat kök!

   

De människor som jobbade med design och formgivning förr i tiden, de visste minsann vad gjorde :)


Det är lite stiltje på renoveringsfronten just nu. Inte för att vi inte har saker att göra utan för att vi just nu prioriterar annat. Efter målande, skrapande och kittande samt en massa sommargäster behöver vi helt enkelt lite paus. Men om några veckor så suger det säkert i arbetstarmen igen!


Kram på er!

Av Anna - 10 september 2011 16:55

Just nu lyser solen med sina värmande strålar här på ön. Riktigt härligt! Men om regn och rusk skulle återkomma vill jag tipsa er om en riktigt spännande, fängslande och nervig film; Jägarna 2. Igår var det Sverigepremiär för denna uppföljare och som den norrlandsälskare jag är kunde jag såklart inte låta bli att gå på premiären. Jag hade inga stora förväntningar på filmen men blev verkligen positivt överraskad.

Filmen bjuder på en spännade historia med oväntade twister, bra skådespelarinsatser och fina naturskildringar. En film som jag varmt rekommenderar för det stundande höstmörkret!


Såhär beskrivs filmens handling och vill ni se en sneakpeak på filmen så kolla in trailern.


 Det har gått 15 år sedan Erik (Rolf Lassgård) tragiskt tvingades lämna sin polistjänst i Norrland. Ett brutalt brott i hans hembyggd får honom nu motvilligt att återvända. Men det som från början såg ut som ett rutinuppdrag utvecklar sig steg för steg till en värre mardröm än Erik någonsin kunnat ana.





Av Anna - 8 september 2011 19:19

 

På skolan där jag jobbar om dagarna har vi en fantastisk skolvärdinna. Hon pysslar och fixar i fiket och har en otrolig förmåga att verkligen se och uppmuntra alla elever. Dessutom är hon en härlig kollega som då och då sticker åt mig ett recept. För precis som jag har hon passion för bakning. Häromdagen tipsade om mig om detta recept på GI-knäckebröd och självklart kunde jag inte låta bli att testa. Brödet blir knaprigt, krispigt och påminner lite om tortillachips. Såhär gjorde jag mitt knäckebröd:


2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl rapsolja

2 1/2 dl kokande vatten

1 msk flingsalt


Sätt ugnen på 150 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Häll alla ingredienserna i en bakbunke och slå på det varma vattnet. Rör runt försiktigt tills mjölet löst sig och häll sedan ut smeten på plåten (Smeten blir lös ). Platta ut och släta till smeten tills den är några millimeter tjock. Strö över lite flingsalt och grädda sedan brödet i ugnen  i ca 1 timme. När brödet svalnas kan det brytas i lagom bitar och avnjutas med smör och marmelad. Brödet är också gott som snacks/tilltugg.

mat · Pyssel · recept · tips
Av Anna - 6 september 2011 21:52

Idag har det pysslats här i Rone skola! Vi är ett gäng glada unga husmödrar som träffas någon gång i månaden för att pyssla, skvallra och dricka kaffi. Idag var det jag som stod värd för juntan och det bjöds på egen bakat majsknäckebröd, mumsig plommonmarmelad och kanelkaffe. Pysslat har vi också gjort så klart. Det har sytts korsstygn, lindats lintråd och stickats barnkoftar. Tack för en trevlig kväll Linn och Jenny! Vi ses snart igen!

 


Linn hade med sig finfina polkarandiga dahlior. Så vackra! Tusen tack!

 


Av Anna - 1 september 2011 12:42

Inspirerad av Ernst Kirschsteiger förvandlades ståltråd, papperssnöre och lite murgröna till en takkrona. Först tänkte jag låta den gå rakt ner i soptunnan men efter ett tag kom jag på att jag faktiskt gillar den. Så det kan bli!


     


Murgröna är en så fantastiskt vacker och tålig växt. Den kommer hålla sig grön och fin länge, och skulle den mot förmodan bli ful så hämtar jag bara ny från trädgården. Där har vi nämligen ett stort och vackert träd som är alldeles inklätt i murgröna.


Tack för alla krya på dig-hälsningar! Nu börjar det äntligen ge med sig!

Har ni något roligt pysselprojekt att dela med er av?


Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards