Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under juni 2011

Av Anna - 23 juni 2011 11:54

Imorgon är det ju som bekant midsommar och idag tänkte jag därför tipsa om mina favoriter på midsommarbuffén. Först ut är en somrig, söt och syrlig märängtårta som garanterat kommer göra succé till eftermiddagsfikat. Marängtårta är bland det somrigaste och godaste jag vet och kan varieras i oändlighet! Här blandas jordgubbar, lime, vit choklad och grädde i en härlig symbios.

 


Sommartårta med maräng, lime och jordgubbar
Marängbotten
100g äggvita
1 stänk ättika
100g strösocker
100g florsocker
Vispa ägg, ättika och strösocker till en fast maräng, och sikta sedan ner florsockret. Bred ut maräng till en rundel på ett bakplåtspapper och grädda i 100 grader i ca 1h. Marängen ska kännas torr och lossna från pappret när den är färdiggräddad
Limecurd
saften och skalet från 2 lime
1 ägg
25g smör
3/4 dl socker
Blanda saften, skalet, ägget och sockret i en tjockbottnad kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Vispa hela tiden. När krämen tjocknat klicka ner smöret och vispa ytterligare. Låt  krämen svalna.
Garnering
2 dl vispad grädde
50g grovt riven vit choklad
1 l jordgubbar i bitar
Montera tårtan precis innan servering genom att bre ut limecurden på marängen. Bred sedan på den vispade grädden och garnera därefter med jordgubbar, vit choklad och av lite limeskal!
Mums!

 

 




Av Anna - 18 juni 2011 17:33

Imorgon drar sommarsäsongen igån här på ön. Då kommer nämligen våra första hyresgäster och därefter räknar vi med att det blir fulla hus hela sommaren. Bokningsläget ser bra ut med undantag för vecka 30 där vi än så länge inte har en enda bokning.


Den här sommaren har jag bestämt mig för att inte ha caféet öppet. Jag har inte alls känt mig motiverad i år och beslutade därför för att låta det vila. Jag kommer dock ha öppet under kubbVM och på några inbokade tillställningar nu under sommaren. Istället för att driva caféet hoppas jag kunna måla huset, på börja väggbygget, kitta och måla fönster samt få vara lite ledig. Förra veckan hade vi en riktigt tur och kom över två finfina havskajaker till ett riktigt vrakpris. Min stora förhoppning är därför så klart att detta ska bli en riktig paddelsommar.


  

 

Idag har det skrubbats, städats, våttorkats, dammsugits och putsats fönster så det stod härliga till. Dessvärre kom världens regnoväder precis när vi blivit klar med alla fönster. Så typiskt!


Vad har ni för er denna lördag?



Av Anna - 17 juni 2011 16:22

När vi köpte Rone skola fick vi med en fantastisk skolgård (numera trädgård) som prisats för sin skönhet och utformning. I nedre delen av trädgården finns bland annat en liten stenåldersby med stenröse, runsten, skeppsättning samt ett agtakshus (traditionellt gotländskt hus)  

    .

Denna del är uppbyggd i början av 1990-talet men är byggd med gamla gotländska hantverksmetoder. Vi vill självklart bevara dessa vackra skapelser för framtiden men har stora bekymmer eftersom någon/några/något är där i veckorna och förstör taket genom att klättra och böka runt. Härom veckan tröttnade Joakim och satte uppe ett staket runt huset men inte ens det hjälpte. Det känns verkligen himla trist att man inte kan få ha sina saker i fred!


Nu väntar däremot något roligare; nämligen personalfest!

Trevlig fredag!

Av Anna - 16 juni 2011 12:54

I tisdags hade vi besök av en inredare från Colorama ute hos oss. Som jag tidigare skrivit hade jag ju turen att vinna lite inredningsrådgivning i en tävling på Snusans inredningsblogg


Inredaren var en färgstark och sprallig person som hade massor av idéer och tips hur rummen kunde renoveras och inredas. Man blir ju lätt lite hemmablind och det är alltid kul med inspiration utifrån och särskilt av någon som kan.


Hon tyckte det var viktigt att vi fick bort skolkänslan genom att få bort väven på väggarna och inte låta träpanelen vara kvar. Vi är dock väldigt nöjda med våra gråvita basfärger och kommer nog inte sätta igång och sätta isoleringsgips på alla nyfixade väggar. Däremot fick jag en himla massa andra idéer väl värda att ta vara på:

  • Sätta panel i taket istället för att spackla och måla
  • Måla om de gamla fula elementen i silver eller grått
  • Spraya eluttag svarta istället för niktiongula som de är nu
  • Ta bort skugglisterna i taket
  • Öppna upp till takhöjd i trappen
  • Måla trappräcket svart
  • Mosaik på golvet i badrummet och stora plattor på väggarna.
  • Bredda trappen i etaget
  • Göra tre rum istället för två
  • Sätta en medaljontapet i trappen och måla taket gult
  • Att sätta möblerna en bit ut från väggen

Hon tipsade också om dessa superfina tapeter från Boråstapeter som är designade av Hanna Wering. Kollektionen heter kort och gott Hanna och mina personliga favoriter är Palmnäva och Solkoja.

   

Av Anna - 15 juni 2011 19:53

Det har varit hetiska dagar här på ön med städning inför den kommande säsongen och förberedelser inför skolavslutningen. Därför har det varit lite tyst på bloggen. Häromdagen tog jag dock en pus från måstena och hakade på husmorstrenden ytterligare genom att koka saft på rosenblad. Saften fick en fantastikt fin färg och en underbar smak som jag tror kommer blir perfekt i sommarens festbål och sommardrinkar. För er som vill testa kommer receptet här:

       

Det speciella med den här drycken är att rosenbladens färg försvinner vid kokningen och kommer tillbaka när man tillsätter citronsyran - rena rama trolleridrycken!


Rosensaft

2 l rosenblad (lättpackade)

2l vatten

2msk citronsyra

1,2 kg strösocker


1. Häll rosenbladen i en gryta (inte av aluminium) och häll på vattnet.
Koka 5 min under lock.
2. Tillsätt socker och citronsyra. Koka upp, rör om väl och dra kastrullen av plattan. Låt svalna och sila saften. Häll upp den på rena buteljer och korka igen dem.
3. Späd med vatten till lagom söt saft och servera med isbitar i kannan.

Av Anna - 10 juni 2011 19:00

Ännu en dag med fullkomligt strålande väder! Jag har precis varit en sväng på ÖB för att handla lite städmaterial. I helgen är det nämligen storstädning som står på schemat. Paviljongsdelen ska städas och iordningställas så att vi kan ta emot säsongens första gäster som kommer nästa söndag! Det finns ju så klart en hel del att göra men det ska nog gå bra om jag lägger manken till.


Det börjar bli ganska fullbokat under sommaren nu vilket känns himla roligt! Men vi har märkt av att det gått trögare iår. Vad det beror på vet vi inte riktigt men vi hoppas och tror att det blir fulla hus även i år.


Hoppas på att kunna en sats syrensaft ikväll också och kanske till och med en sats rosensaft.


Ha en fin kväll! Nu bär det av mot Rone!

Av Anna - 9 juni 2011 10:12

Igår var det studentfirande för hela slanten. Liten har blivit stor och igår var det dags för studentexamen för min fina bror. Han tog examen som marinsystemtekniker från Marina Läroverket och blev firad med pompa och stått som sig bör. Först mötte vi upp deras båt ute i Stocksund och på kvällen blev det mottagning hemma i båtklubben.

 

        

 


Grattis än en gång bästa bror!

Av Anna - 7 juni 2011 14:12

Nu är det snart dags att kliva på färjan och ta sig till huvudstaden. Imorgon blir det studentfirande för bästa brorsan Emil!


Ha en fin vecka och njut av sommarvärmen!  

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards