Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under april 2011

Av Anna - 8 april 2011 21:48

Som det listfreak jag är gjorde jag i början av året gjorde en planering för vad som skulle hinnas med innan sommaren. Jag tycker det är skönt och bra med listor eftersom det ger mig kontroll på tillvaron. Nu har det ju gått lite mer än halvägs till sommaren och vi ligger faktiskt riktigt bra till med allt. Renoveringen av rummet har gått som smort och vi har kunnat stryka det mesta på vår lista! Snart dags att gör en ny med andra ord :)


Imorgon kommer en kollega och hennes sambo på besök och då ska vi pricka av ytterligare punkter på listan! 

Ha en skön helg! 

Av Anna - 7 april 2011 20:55

Hej torsdag!


Idag har jag varit på jakt efter svart papperssnöre i staden. Jag har nämligen fått en beställning på likadan lampa som gjort till köket. Otroligt roligt när man får uppskattning för det man gör. Är du sugen på en lampa är det bara att du hör av dig. Jag köpte upp mig på badbollar i höstas när det vara rea på sommargrejerna så nu har jag badbollar i alla möjliga storklekar. Lamporna blir mellan 45 och 75cm i diameter beroende på om jag använder den minsta badbollen eller pilatesbollen. Lamporna kan fås med tunnt, tjockt, platt eller runt papperssnöre  och i färgerna vitt, grått, rött, lila, ljusblått, limegrönt och snart även svart!

   

 

    



Av Anna - 6 april 2011 19:56

Ett litet nöje jag har är att kika på hus och lägenheter på Hemnet. Jag tycker det är roligt att se hur folk har det hemma och hittar mycket inspiration från andra hem. För några år sedan såldes det en hel del skolor runt på Gotland och just nu är det många av dem ska byta ägare igen. Barlingbo skola, Hablingbo skola har varit till salu under våren och i Träkumla en knapp mil söder om Visby finns Träkumla skola som är till salu just nu. De nuvarande ägarna har gjort ett riktigt bra jobb med renoveringen tycker jag!


Bilderna har jag lånat från Swedbanks Fastighetsbyrå och fler bilder hittar du här

         

Av Anna - 5 april 2011 18:44

  (bild från Glacier Guides)

Sol och badsemester är nog inte riktigt min grej även om jag inte har något emot det. Får jag välja blir det semester i något vacker land med fjäll, snö och is. Det är precis vad det blr under påsken då vi åker till den mytomspunna ön Island. Vi kommer att bo på hotell i Reykjavik i fem dagar och hoppas på att få uppleva massor av härliga äventyr på den magiska ön.


Vi har googlat runt och planerat lite för några dagsutflykter. Om vädret tillåter blir det en valsafari från Reykjavik, biltur runt Golden Circle samt en båttur till Vardöy. Idag har vi också bokat in oss på en glaciärtur med isklättring på Sólheimajökull strax bortanför den välkända vulkanen Eyafjallajökul. Det ska bli så häftigt!


Jag längtar så till vår resa! Har du några islandstips att dela med dig av så mottages de tacksamt

Av Anna - 4 april 2011 18:40

Hej måndag!


Jag har  haft en härlig och arbetsam helg ute i Rone. På lördagseftermiddagen lutade jag av golvet. En väldigt lättsam uppgift eftersom lut är väldigt lättflytande och enkelt att pensla ut. Mer jobb är det däremot sen med att torrborsta golvet när lutet väl torkat efter en sisådär 24h. Hade man jobbat med att luta golv hade man inte behövt gå till gymmet särskilt ofta kan jag säga. Vilket styrkepass det blev! Resultat av lutningen  blev fantastiskt bra. Jämt och fint!


Utöver lutningen har jag eldat trädgårdsavfall samt röjt ur rum nummer 3 (gamla speclärarrummet som vi använt om kök innan)och spacklat alla väggar där. I helgen får vi nämligen besök av en kollega och hennes sambo som vill hälsa på men också bidra med lite hantverkshjälp och då är det tänkt att även det rummet ska få en makeover! Rummet ligger vägg i med det andra stora rummet som vi renoverat under våren och tanken är att det ska bli musikrum/kontor.

 

Av Anna - 2 april 2011 11:12

 

Joakim jobbar i helgen men jag ska snart bege mig ut till Rone för att luta golvet som vi slipade förra helgen. Golvet ska ju som jag tidigare sagt lutas med gråpigmenterat lut och det var lättare sagt än gjort att hitta det här på ön. I måndags besökte jag både Karlströms golv, Coloroma, Snicken och G.O.V utan att lyckats få tag på den ädla varan. Nästan ingen av dessa hade ens hört talas om att det skulle finnas just grålut. I Sverige finns det mig veterligen bara en distrubitör av pigmenterat trälut och det är Welin & Co. De säljer lut i färgerna vit, mörkbrunt, svart och grått. Vi är fantastiskt nöjda med vårat tidigare grålutade golv!

Av Anna - 1 april 2011 10:50

Ikväll ska vi unna oss lite fredagsmys i Visby med bio och middag på stan. Vi ska kolla in filmen " Hur många lingon finns det i världen" som baseras på historien om Glada Hudikteaterns grundare och framväxt. En riktig feelgoodfilm!


  

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards