Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under januari 2011

Av Anna - 15 januari 2011 15:58

      Idag läggs det golv här på ön. Vi håller som bekant på att fixa det till gamla lärarrummet för att ha det som gästrum under sommaren. Tidigare såg rummet ut såhär med blekta tapeter och en solkig plastmatta. Väggarna målades i bruten vit och ena vägg fick en fondtapet. Vi drog bort plastmattan och hittade ett trävgolv under masoniten. Men tyvärr visade det sig att halva golvet var fyllt med flytspackel och vi beslutade att lägga nytt golv istället för att slipa. Något som också visade sig vara lättare sagt än gjort eftersom golvet lutar åt alla möjliga håll. Tanken är att golven ska vara klart under dagen! Så här såg det ut förrut och nedan ser ni hur det ser ut nu!

 

 

   

Av Anna - 13 januari 2011 15:00

Igår var det två år sedan jag började blogga! Bloggen har fungerat som en dagbok för vårt husprojektet och jag är så glad att så många vill följa vårat arbete med huset. Som ett litet tack för alla glada kommentarer vill jag ha en utlottning av ett par örhängen från Made by A. Vinnaren får själva välja vilken av modellerna (Sommar eller Sirlig) som önskas:


 

Sommar- Made by A                     Sirlig- Made by A


Tävlingsregler:

1 lott: Kommentera inlägget och skriv ditt favoritrecept på mat, dryck eller bakverk

3 lotter: Kommentera inlägget och länka till detta inlägg på din blogg alternativt "Gilla A Guesthouse Gotland" på facebook.


Tävlingen avslutas den 15 januari kl 23.30

Lycka till

Av Anna - 12 januari 2011 19:33

Ibland får jag frågor kring vårat hus och därför tänkte jag ge lite information här:

       


Vårt hus är byggt 1903 för att funger som kyrkskola i Rone socken. Det har varit skolverksamhet fram till sommaren 2008 då skolan lades ner på grund av sviktande elevunderlag. Skolan är byggd som ett souteränghus med källarplan och två vanliga våningsplan. Varje våningsplan är drygt 220kvm.  Skolan ligger på en stor naturskön tomt på drygt 10 000kvm. På den gamla skolgården finns en liten köksträdgård med växthus, en liten stenåldersby med agtakshus, stenröse och skeppssättning. På skolgården finns också en liten kalkstensbod, linbana, sandlådor, ett vindskydd och ett stort vackert kastanjeträd. På skolgården finns också ytterligare ett enplanshus byggt 1994 som är på ca 200kvm. Där var det fritids och förskola.


På källarplanet i den stora skolbyggnaden finns en gammal träslöjdssal, pannrum, bildatelje, garage och stora förrådsytor. Det finns också två gamla omklädningsrum som nyttjades fram till 70-talet.


På bottenplanet finns den gamla skolmatsalen där vi idag driver café. Det finns ett litet beredningskök, ett diskrum som vi byggt av en gammal städskrubb, omklädningsrum för kökspersonal, städförråd. Här finns också det gamla lärarrummet som vi just nu renoverar samt två stora klassrum på ca 70kvm


På övervåningen finns 3 stora klassrum, toalett, ett gammalt materialrum samt maskinrum. Här uppe bygger vi just nu vår lägenheten. Ett av rummen har förvandlats från klassrum till kök. Nu ska klassrummet intill förvandlas till sovrum, vardagsrum och kontor.


Så det är ett stort projekt vi tagit på oss!

Av Anna - 9 januari 2011 23:29

Helgens arbete är slutfört! Imorgon är det dags för den första riktiga arbetsveckan efter ett långt jullov.  Jag är laddad till tänderna!


Ville bara säga att det går att följa oss via facebook också. "Gilla" oss så får du automatisk uppdatering när det kommer nya inlägg. Du hittar oss här


Ha en skön vecka!

Av Anna - 9 januari 2011 16:34

Idag kom jag äntligen till skott och fixade sockelmålningen i gamla lärarrummet! Lite onödigt tyckte jag eftersom listerna var i bra skick och vita. Åtminstone trodde jag det! När jag målat en list insåg jag att de andra faktiskt var gula! Än värre var det med karmarna runt dörrarna som nu lyste beiga. Så det blev till att gå loss med penseln igen!

Nu är rummet reddo för lite golvläggning. Det blir ett laminatgolv i ek som vi fyndade på Bauhaus.


Jag har också fått iväg en beställning på IKEA för de luckor som vi saknade till köket. Eftersom de är ur IKEA:s beställningssortiment så kunde jag inte få med dem när jag besökte varuhuset under julen! Men nu är de på väg!

Har städat undan julen också! Tyckte det var på tiden!


Glöm ej tävlingen där du kan vinna ett par fina örhängen från Made by A. Du hittar den här

Av Anna - 8 januari 2011 23:24

Gotland är ett riktigt sommarparadis på många sätt. Härliga kuststräckor, fina bad, stadspuls i Visby, trevliga restauranger samt mycket att se och göra. Nu har vi öppnat upp bokningen för sommaren och redan nu börjar det bli fullt vissa veckor. I år har vi fått vår första bokning redan vecka 25. Himla roligt!

 Välkomnen att kika in på vår hemsida: A Guesthouse Gotland



Idag har jag inte varit direkt effektiv. Tanken var att jag skulle fixa i lärarrummet inför golvläggningen i veckan. Masoniten under listerna skulle dras bort, spikarna ur golvet dras upp och socklarna målas. Kan väl säga att det gått sådär. Inspirationen har verkligen trytit. Nya tag imorgon helt enkelt!

Av Anna - 8 januari 2011 12:52

Bjuder på lite bilder från mitt senaste pysselprojekt! Farmors skidor från 50-talet räddades från soporna och hamnade på väggen istället. Riktigt coola skidor med skruvad stålkant och det fyndiga namnet FJÄLL.  Jag gillar dem skarpt! De vackra tavlorna har min syster tecknat på. Det är en text från en av Winnerbäcks låtar som handlar om snö och vinter. Bilderna är mina egna från äventyr i vackra norr!


   


 

Av Anna - 7 januari 2011 22:41


I torsdags fixades det och donades det i köket. Men denna gång var det varken byggande eller eldragnade. Istället var det än utav väggarna som förvandlas en liten vintervägg. Med mig från Stockholm hade jag nämligen farmors gamla slalomskidor från 50-talet av märket Innsbruk. De hänger nu på väggen tillsammans med mina vackra fjällbilder, taveldukar där min fina syster textat Lars Winnerbäcks låttext till "Min älskling har ett hjärta av snö" samt Skidnostalgiboken. Den sistnämda fick min pappa på Posten från fjällanläggning Ramundberget strax före jul. Åh, vilken bok det var. Välgenomarbetad, bra texter och roliga bilder. Ett måste för alla skidentusiaster!


 

Bilder från Ramundberget och Tillfjälls 





Idag var jag förresten på Rusta och införskaffade mig mattan som jag suktat efter så länge. Men väl hemma tyckte jag inte att det blev så bra. Är inte det typiskt?


I helgen  väntar köksfix samt fortsättning på spikdragandet i lärarrummet. Joakim ska lägga golv där under början på nästa vecka!

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards