Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under november 2010

Av Anna - 11 november 2010 19:39

Det blir inte mycket bloggande i veckorna tyvärr. Men imorgon är det fredag igen och då styr jag kosan mot Rone för lite härligt renoveringsarbete. Förra helgen hann jag med att måla entrén och köksdelen utav lärarrummet. Nu är det bara toaletten kvar. Sen är det faktiskt riktigt fint inne i det gamla lärarrummet.


Jag kunde förresten inte låta bli att titta vad som fanns under den solkiga plastmattan i lärarrummet.  Under plastmattan var det masonitplattor och under dem fanns det hör och häpna vackert trägolv. Denna gång blir det nog målning och inte lutning och vaxning.


Ha en skön torsdags kväll!

Av Anna - 4 november 2010 15:25

   Cupcakes kan man aldrig få för mycket av. Vad sägs som denna variant med hallon, kardemumma och en vit chokladfrostning.


ca 9 stora muffins


6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g rumsvarmt smör
2 ½ dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
250 g frysta eller färska hallon


Kardemummaströssel:
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl socker
60 g smält smör
1 msk malen kardemumma


Vit chokladfrosting

75 g vit choklad av hög kvalitet
150 g rumsvarmt osaltat smör
150 g philadelphiaost
4 dl florsocker
ev några droppar karamellfärg
 


Blanda alla ingredienser till kardemummaströsslet och ställ åt sidan.
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan. Rör smör och socker mjukt och pösigt, vispa i äggen och blanda ner mjölken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen. Rör om tills allt är ordentligt blandat, rör sist ner hallonen.

Fyll formarna upp till ca 1 cm nedanför formkanten. Fördela hallon över smeten och strö till sist över kardemummaströssel.
Grädda i 25-30 minuter i 175 grader för de stora och något kortare tid för de små.
 
Låt muffinsen svalna och gör iordning frostingen. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt den svalna något om den är het.

Vispa smöret krämigt och blanda i chokladen. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och karamellfärg och vispa tills konsistensen är krämig.

Spritsa frostingen på svala, fyllda cupcakes.






Av Anna - 1 november 2010 15:45

När tapetserarbordet och vävlimet ändå stod framme kunde jag inte låta bli att skapa några nya snygga lampor. Tanken är att tre av dem ska hänga över köksbordet i nya köket. En liten grå, en större vit och en röd stor. De ska hänga i lite olika höjd och jag tror det kommer bli riktigt läckert i vårat luftiga kök

       .


Jag har blivit en riktig hejare på det här med att snurra lamporna nu och har kommit på att det är perfekt att torka dem i torkskåpet. Dock var det en av badbollarna som inte klarade trycket och exploderade. Lampan gick sönder och kommer inte att kunna hängas som det var tänkt. Men jag har kommit på att den kan få stå uppochner på golvet med en ljusslinga i istället.

 


Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards