Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under maj 2010

Av Anna - 13 maj 2010 09:39

Om ungefär en månad tar vi tåget norrut för lite välförtjänt semester. Det ska blir riktigt skönt att få komma bort lite och bara ha lite ledigt innan sommarsäsongen drar igång på allvar. Destination är Narvik och därefter Lofoten. Vi har bokat stuga i Lofotens största samhälle Svolvear och sedan en liten fiskestuga längst ut på ön i Reine.


Är det nån av er alla bloggläsare som varit på Lofoten och har tips att dela med er av. Tar tacksamt emot era tips på restauranger, utflyktsmål, sevärdheter och annat skoj.


Må gott!

Jag håller tummarna för att solen ska orka fram.

Av Anna - 12 maj 2010 21:54

Imorgon är det så dags. Färg, penslar, fönsterputs, skrapor, borstar och massor av mat har inhandlats för helgens begivenheter. Ett gäng tappra själar ska bidra med sin arbetskraft och på måndag är vi förhoppningvis ett rött staket rikare.


Visst är det underbart med vänner!

Av Anna - 10 maj 2010 15:03


      

En utav projekten de senaste veckorna har varit att riva bort det gamla stängslet. Istället ska staketet målas i rött och vi hoppas det ska ge en trevligare inramning till huset.


Många meter stängsel har vi rivit och det var inte det lättaste må jag säga. Stängslet var nämligen fästat i märlor bakom staketspjälorna. Så det har varit ett himla sjå

Av Anna - 9 maj 2010 21:11

 Häromveckan damp det ner ett paket i brevlådan. Det var gulliga Anna som ordnat en badboll modell större till mig. Vänner är underbar.

Igår kom så äntligen min leverans av papperssnöre. Härliga pastelliga i vitt, grått och lilablå.  Här är resultatet och mer ska det bli!

   

Av Anna - 9 maj 2010 10:52

 

I torsdags hände det spännande grejer här ute på landsbygden. Vi hade besök av en fotograf och en förläggare som ska ge ut om bok om caféer på Gotland. Vi hade den stora förmånen att få vara med! Otroligt roligt! Vi väntar med spänning på att få se resultat när boken kommer ut i juni.


Må gott i vårrusket!

Av Anna - 7 maj 2010 21:10

Det är riktigt oväder här på öyn idag. Det stormar och regnar så in i norden. Som om det vore nog så ringde Joakim mig mitt på dagen idag och berättade att ett av våra avloppsrör hade spruckit.  Avloppsvatten att runnit ner genom innertaket i entrén och kladdat ner skor och ytterkläder. Dessutom hade några innertaksplattor blötts upp och trasats sönder.


Så nu pågår sanering och lagning av avlopp. Det gamla järnröret var helt söndersprucket. Roligare kan man ha en fredag kväll.

Skit också, rent ut sagt!


Av Anna - 5 maj 2010 16:30

Det har införskaffats fler nya härliga pellisar till caféet. ICA Maxi erbjöd 8st för 139kr och då kan man ju inte motså dessa sötisar. Fick med mig ett par roliga sticklingar från pappa under min senaste Stockholmsvistelse. En av dem doftar underbart!     

Av Anna - 4 maj 2010 16:28

De senaste dagarna har verkligen gått i effektivitetens tecken. Under helgen har vi slitit och jobbat dagarna i ända och igår blev det en rejäl shoppingtur inför Löyd på ladingen. Följande har vi hunnit med.

  • Byggt sockel till köksön samt skruvat upp alla skåp
  • Städat och staylat caféet
  • Rivit metervis med stängsel
  • Rensat ogräs i växthuset
  • Handlat färg och penslar inför staketmålningen
  • Handlat algtvätt inför fasadtvätten
  • Fixat fönsterputs
  • Möblerat om i längan
  • Skruvat skärmväggar

Nästa helg kommer våra första gäster för säsongen så i helgen ska det städas och röjas.


Tack Anki och Holger för all hjälp med kök och café!

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards